Terete se za ratni zločin: Uhapšenim Srbima određen pritvor od mjesec dana

Trojici uhapšenih Srba, osumnjičenih za navodno počinjene ratne zločine nad civilnim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, Iliji Elezoviću, Draganu Miloviću i Zoranu Kostiću, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, izjavio je advokat LJubomir Pantović.

Sudija za prethodni postupak odbacio je zahtjev da Elezoviću i Kostiću bude određen kućni pritvor zbog ugroženog zdravstvenog stanja.

“Elezović ima galopirajući tumor u trbušnoj duplji, a Kostić ima ugrađena tri stenta i njegovo srce radi sa svega 30 odsto kapaciteta”, rekao je , izjavio je Pantović novinarima.

On je naglasio da se za 28 godina bavljenja advokaturiom nije sreo sa smušenijim zahtjevom tužilaštva za hapšenje trojice Srba.

“Zahtjev za hapšenje je napisan na jednom papiru na kojem su navedena sva tri imena. Oni su osumnjičeni da su tokom sukoba 1999. godine počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva”, dodao je Pantović.

On je najavio da će zajedno sa ostalom dvojicom advokata uložiti žalbu na određivanje pritvora, a Srni je rekao da ne očekuje da će Apelacioni sud odlučiti drugačije od Osnovnog suda u Prištini.

Pantović je rekao da je Elezović sinoć, uprkos ocjeni ljekara, vraćen u pritvor i da se plaši da on neće izdržati u pritvorskom centru zatvora u Podujevu, gdje su prebačeni odmah poslije ročišta.

Trojica Srba koji su uhapšeni juče u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Prilužju osumnjičeni su da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine, saopštilo je ranije Specijalno tužilaštvo samoproglašenog Kosova.

U Kosovskoj Mitrovici uhapšen je Ilija Elezović, koji je u teškom zdravstvenom stanju, u Zvečanu bivši policajac Dragan Milović, a u Prilužju Zoran Kostić /73/.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocijenila je da je cilj posljednjeg hapšenja Srba izazivanje novih tenzija i krize na terenu i da predstavlja dio prijetnji antisrpskog režima iz Prištine da će Srbi da “pate i plate”.

Ostavite komentar: