Tek izašao iz zatvora pa ga vratili nakon četiri dana: Prijetio dužniku masakrom

14.12.2021. | 08:55

Tomislav Sabljo (39), kojeg USKOK optužnicom u akciji Tebra tereti da je bio šef kriminalne grupe koja je u Hrvatsku prokrijumčarila 15,7 tona marihuane, kao i da je organizovao paljenje automobila te pripremao fizičke napade na šefove Dinama i druge osobe, 6. decembra pušten je nakon dvije i po godine iz istražnog zatvora u Remetincu, ali se u pritvor vratio nakon samo četiri dana.

Kako javlja “Jutarnji list”, policija ga je uhapsila samo četiri dana nakon što je pušten iz Remetinca i to zato jer je na dan puštanja iz zatvora počinio iznudu.

Nazvao je Z. G. koji mu duguje novac i navodno mu prijetio da će ga izmasakrirati ako mu ne vrati novac.

“Izašao sam iz zatvora, daj mi pare, inače ću te izmasakrirati”, navodno su, tvrdi Z. G., bile riječi kojima mu se Sabljo obratio telefonom.

Kada mu je uzvratio da novca nema te da se ne mogu naći jer ima Kovid te je u izolaciji do 10. decembra, Sabljo mu je, tvrdi Z. G., rekao da će ga izmasakrirati te da će mu uzeti kuću na području Samobora.

Sabljo ga je nastavio zvati te mu prijetiti, a kada je Z. H. izašao iz samoizolacije 10. decembra, otišao je u Heinzelovu, te prijavio iznudu.

Sablji je sudija istrage u nedjelju odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a sudeći po Sabljinoj krivičnoj evidenciji, iz Remetinca neće izaći baš lako.

Oznake: Hrvatska, USKOK, Zatvor