Tačno u 15.15 u nebo poletjelo 15 balona! Pretužna simbolika na sahrani Minje (15) FOTO

Minja Draganić (15), koja je preminula mjesec dana nakon što je bila teško povređena u stravičnom požaru na Dorćolu u Beogradu, sahranjena je juče, simbolično, u 15.15 sati na Novom bežanijskom groblju.

Više stotina ljudi, rođaka i školskih drugova okupilo se kako bi je ispratili na vječni počinak, a drugovi su nosili bijele ruže i crvene balone u obliku srca.

Krst, slika i igračka

Na čelu tužne i nepregledne kolone bili su Minjini drugovi, koji su nosili krst, njenu fotografiju i plišanu igračku Mini Maus. Dok je bijeli sanduk iznošen iz kapele, violina je svirala tužnu melodiju.

U momentu kada je kovčeg spušten u raku, violina je ponovo zasvirala, a 15 crvenih balona, za njenih 15 godina, iz ruku prijatelja poletjelo je ka nebu i otišlo ka zalasku sunca. U tom trenutku uzdasi i jauci prolomili su se grobljem, jer na sahrani nesrećne Minje samo kamen nije zaplakao.

Podsjećanja radi, požar u stanu na Dorćolu izbio je 27. oktobra, na dan slave Sveta Petka, kada je slavska svijeća pala na sto i zapalila ga. Minja je u tom trenutku bila sama u stanu, a navodno se tuširala. Djevojčica je pokušala da se spase izlaskom na terasu, a iz buktinje su je spasli hrabri moleri, koji su čuli kako doziva u pomoć. Pavle Gavura sa četvoricom kolega, preko komšijske terase i vezan kanapom, spustio je Minju na sigurno i predao je ljekarima.

Lavovski se borila

Minja se mjesec dana lavovski borila za život, a imala je opekotine na skoro 50 odsto tijela.

Ostavite komentar: