Svjedok koji je pronađen mrtav komandovao logorom za Srbe

Fadilj Suljevići, koji je bio na spisku svjedoka Specijalnog tužilaštva u Hagu i čije je tijelo danas pronađeno kod jezera Badovac u blizini Prištine, nekada je komandovao nelegalnim zatvorom kod Matičana u kojem su bili zatočeni Srbi.

Suljevići je porijeklom iz Medveđe, a kako je svojevremeno navelo Udruženje kidnapovanih i nestalih lica sa Kosova i Metohije, on je komandovao nelegalnim zatvorom kod Matičana u kojem je bilo oko 300 zatočenih Srba.

Srbija je svojevremeno preko Interpola raspisala potjernicu za njim, prenosi Kosovo onlajn.

Kosovska policija je saopštila da je danas dobila dojavu da se na putu koje vodi prema jezeru Badovac nalazi tijelo nepoznatog muškarca, koji je kasnije identifikovan kao Fadilj Suljevići.

“Policija je odmah izašla na lice mesta, kontaktirala članove porodice te osobe i pozvala državnog tužioca i timove hitne medicinske pomoći”, rekao je portparol Kosovske policije Bajram Krasnići.

Za sada nema više informacija o tome da li je Siljevići svjedok u nekoj od optužnica protiv bivših komandanata OVK koji su uhapšeni i nalaze se u Hagu, prenose Nezavisne novine.

 

 

Ostavite komentar: