Svetinje na Kosovu ponovo na udaru: Lopovi obili crkvu u Prilužju

U hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, između srijede i četvrtka dogodila se teška krađa – obijena su vrata hrama i iz njega je odnijeta tehnička oprema, potvrđeno je za KoS Sev iz te crkve i kosovske policije.

Crkvenjak Dragan Bojković izjavio je da je 2. decembra ujutro primijetio da je sa vrata skinuta tabla i naveo da su zapravo obijena troja vrata – jedna ulazna i vrata magacina i krstionice.

On je pozvao policiju, a potom su došli i inspektori iz Vučitrna.

Bojković je naveo da je policija ustanovila da je načinjena šteta u vrijednosti od 500 evra. Novca u hramu nije bilo, jer je prethodne večeri rađen popis i novac povučen iz kase.

Podsjetio je da se skoro identična situacija dogodila krajem oktobra 2019. godine.

Protojerej Milovan Kojić potvrdio je da su kamere u hramu snimile N. N. lica koja su razbila vrata kancelarije i polomila kameru. On tvrdi i da je jedan resiver odnijet i to upravo onaj na koji su priključene kamere koje snimaju crkveno dvorište.

Kosovska policija u Prištini potvrdila je za KoS Sev da se u Prilužju dogodila krađa.

Na pitanje o obijanju crkve naveli su da su nepoznate osobe ušle kroz sporedna vrata i da je ukradeno DVR nadzornih kamera, kao i 20 evra koje su vjernici ostavili kao prilog.

Ostavite komentar: