Sve veće tenzije u Crnoj Gori: Formiran “živi zid” ispred Cetinjskog manastira VIDEO

Ispred Cetinjskog manastira danas je održan skup koji je nazvan patriotski.

Skup je završen oko 17.40 uz poziv da se dođe na skup koji je zakazan za 6. septembar na Trgu nezavisnosti u Podorici.

Dio učesnika je u jednom trenutku napravio živi zid ispred manastira da bi ga, kako kažu zaštitili dok se ostali raziđu.

Učesnici skupa su ranije poručili da su se sa policijom dogovorili da ne budu na platou ispred manastira.

U 17 časova su se oglasila zvona sa manastira što je pozdravljeno aplauzom i povicima “E viva, Montenegro”, ali i iz poneku psovku. Skup, kako je ranije, navedeno organizuje “grupa građana sa kružnog toka iz januara”.

Učesnici skupa su nosili crnogorske zastave. Nekoliko policijskih automobila parkirano je kod Cetinjskog manastira.

Predstavnik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Branislav Radulović prati postupanje policije na skupu, odnosno da li će ona zaštititi imovinu i lica.

Radulović je, kako je potvrđeno Vijestima, u kontaktu sa Upravom policije i Mitropolijom crngorsko primorskom.

Javna okupljanja su mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) ograničena na 100 osoba na otvorenom javnom prostoru, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između lica, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom.

Te mjere su se masovno kršile proteklih nedjelja na proslavama izbornog rezultata opozicije, na takozvanim auto-litijama i takozvanim anti-litijama.

Policija je 23. avgusta blokirala ulaz u Podgoricu, kazavši da su organizovani dolasci građana spriječeni u cilju sprječavanja širenja korona virusa u skladu sa mjerama i naredbama Ministarstva zdravlja, prenosi b92.

Ostavite komentar: