Sve objavile na Instagram: Medicinske sestre se opijale tokom smjene

07.08.2023. | 12:15

Nevjerovatan skandal dogodio se u zadarskoj bolnici, gdje su medicinske sestre objavile fotografije opijanja tokom radnog vremena.

Predsjednik županijskog SDP-a u Hrvatskoj Jure Zubčić uputio je saopštenje za javnost u kojem traži ostavku glavne sestre i direktora Opšte bolnice Zadar nakon što su medicinske sestre objavile fotografiju na kojoj se vidi kako se opijaju tokom radnog vremena.

“O lošem stanju u raznim segmentima u Opštoj bolnici Zadar govore mnogi i upozoravaju s pravom.

Bolnica je pod vodstvom direktora Čuline i glavne sestre Katuše postala igra prijestolja iz koje odlaze najbolji kadrovi te je bolnica u potpunosti devastirana. Naši sugrađani su primorani sve češće ići u privatne klinike i trošiti značajne iznose novca jer kvalitetnu i pravovremenu zdravstvenu brigu često ne mogu dobiti u OB Zadar.

Medicinske sestre tokom radnog vremena objavljuju na društvenim mrežama kako se alkoholišu na radnom mjestu. Šta bi se dogodilo da je nekom pacijentu pozlilo?

Ovo je samo kap koja je prelila punu čašu, a odgovornost je i na direktoru Čulini i glavnoj sestri Katuši.

Očekujemo da oboje podnesu ostavke nakon ovog incidenta koji je dokaz potpunog rasula u zadarskoj bolnici.

Identitet medicinskih sestara sam u ovoj objavi prikrio, a bolnici ćemo dostaviti potpune slike na daljnje postupanje”, naveo je Jure Zubčić.