Sve nelogičnosti koje se vezuju za prijatelje nestalog Mateja Periša

Prepiska B. i S., druga i djevojke Mateja Periša, otvorila je niz novih pitanja i sumnji kada su u pitanju prijatelji nestalog Splićanina.

Od samog nestanka pod lupom su drugovi nestalog Splićanina zbog niza sumnjivim okolnosti – zbog čega su kasnije prijavili nestanak, zašto ćute o svemu, kako je moguće da ne znaju da li im drug konzumira narkotike, ali i niz drugih.

Hrvatski portal „Slobodna Dalmacija“ nedavno je došao u posed prepiski između Matejevog druga B. i djevojke S., u kojima se spominje droga. Izvjesni B. u jednom momentu negira da su kobne večeri, kada je mladić nestao, uzimali narkotike, dok u drugom momentu ispada kao da, ipak, jesu.

S. mu odgovara: „Pa ne vjerujem da je sam pa sakriva, osim ako mu neko u tom điru nije ponudio. Pa nije žensko da će mu staviti u piće.“

B. joj nakon toga piše: „Stvarno ne shvatam.“

B. potom nekoliko dana odgovara na poruke djevojke S., ali se one ne odnose na ovu temu. Zatim, pet, šest dana kasnije se vraćaju na prvobitnu temu.

Zatim joj B. odgovara: “Može biti stvarno, koliko znam Maja (Splićanka koju je Periš posljednji put kontaktirao) ne koristi.”

S. dalje pita: “A je l mu bilo krivo što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije?”

B. joj dogovara: “Nije on ni znao. I to je bilo nakon što je on nestao.”

Neobična je okolnost da su prijatelji bili zajedno u izlasku, ali da nisu znali da li je neko od njih uzimao narkotike.

“Mislili smo da je otišao sa djevojkom”

Interesantno je i da su Matejevi prijatelji u jednom trenutku posumnjali da je on otišao negdje sa djevojkom, pa ga zato nema.

Prepiska koju objavljuje Slobodna Dalmacija, govori da je S. zapravo djevojka Mateja Periša.

Nije poznato na koji su djevojku mislili, s obzirom da je Matej u Beograd došao isključivo sa drugovima. Sa druge strane, sudeći po prepisci, koju je objavila “Slobodna Dalmacija”, Splićanin je u datom trenutku imao djevojku i ona je bila u Hrvatskoj.

Još jedna sumnjiva okolnost jeste razlog o razlozima nestanka mladića. Naime, prvobitna mogućnost, na samom početku potrage, bila je ta da je nestali Splićanin istrčao iz “Gotika” u namjeri da potraži toalet, jer je u klubu bila prevelika gužva.

Međutim, čudna je činjenica da prijatelji nisu posumnjali nešto poslije izvjesnog vremena. Ipak, njegovi prijatelji su tek, nakon što su uvidjeli da mu je jakna u klubu, a da njega nema, posumnjali da nešto nije u redu.

Ipak, i pored te činjenice, nestanak druga prijavili su tek nakon 12 sati, tačnije narednog dana u 18 časova.

Ne oglašavaju se, pogasili društvene mreže

Javnosti je zapao za oko detalj da se nijedan od prijatelja Mateja Periša do sada nije zvanično oglasio za medije.

Uspjeli su da ostanu skriveni, te identiteti prijatelja koji su boravili sa Perišem nije poznat široj javnosti. Ipak, za neke od njih je sigurno da su, između ostalog, pogasili čak i sve društvene mreže. Zbog čega je to tako, nije poznato.

U moru dezinformacija i teorija zavjere šta se desilo sa nestalim mladićem iz Splita, nelogičnosti vezane za njegove prijatelje dodatno hrane “crv sumnje” koji se raširio među građane.

Ipak, prijatelji nestalog Splićanina saslušani su više puta dosad, a kao što je i očekivano, policija nije govorila o detaljima njihovih ispitivanja, kako bi se sačuvala privatnost istrage. Takođe, nije isključeno da će oni biti ponovo ispitivani, piše Nova.rs.

Podsjećanja radi, za mladićem iz Splita Matejem Perišom traga se neprekidno više od tri nedjelje, a njemu se gubi svaki trag u noći između 30. i 31. decembra, kada je izašao iz kluba “Gotik.”

Uključene su snage hrvatske policije, koja sarađuje sa srpskom, a fokus istrage je na pretraživanju rijeke Save.

Nadležni organi su rigorozno zatvoreni po pitanju ovog slučaja za javnost, te je jasan ogroman broj sumnji i neobjašnjenih okolnosti sa kojima se slučaj susreće.

 

 

 

 

Ostavite komentar: