Sutra nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Dijalog Beograda i Prištine kome posreduje EU biće nastavljen sutra u Briselu u formi video konfrencije, najavila je Evropska služba za spoljne poslove.

“To će biti prvi sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga od 2018. godine, a nastaviće se fizičkim sastankom u Briselu 16. jula”, navode u EEAS.

U saopštenju Evropske spoljnopolitičke službe navodi se da će domaćini videokonfrencije u nedjelju biti šef diplomatije EU Žozep Borel i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Dodaje se da će se video putem u konferenciju iz Beograda uključiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a iz Prištine premijer Avdulah Hoti.

“Dijalog će početi u 10 časova. Šef diplomatije EU Borel će se obratiti kratkom izjavom pred početak konferencije, a specijalni predstavnik Lajčak će izjavom sumirati konferenciju na kraju sastanka oko 15 časova”, navodi u saopštenju EEAS, prenosi “Nova.rs“.

Izjave i video sastanak će biti obezbijeđeni putem Evropskog audiovideo servisa pošto je medijima ograničen pristup EU institucijama zbog mjera protiv COVID19.

 

 

Ostavite komentar: