Stravična nesreća na radnom mjestu! Mladog rudara samljela drobilica, kolege u šoku

Nakon što je prije svega osam dana nastradao dvadesetdevetogodišnji radnik na Površinskom kopu Rudnika u Majdanpeku koga je u automobilu marke “lada niva” pregazila teška rudarska mašina buldožer, još jedna stravična nesreća danas je zadesila rudare.

Tokom prve smjene, oko 10.30 časova poginuo je radnik D.R.(53) rodom iz sela Rudna Glava koji je živio Majdnapeku i radio na Površinskom kopu u pogonu sekundarnog drobljenja rude. Od radnika Rudnika u Majdanpeku D. R. se neko vrijeme nije pojavljivao i kolege su krenule u obilazak pogona da ga traže. Najprije su pronašli njegov šljem, a potom i dio jakne koju je imao na sebi.

Nakon toga nastradali radnik pronađen je u takozvanom “E” bukeru za odlaganje rude u koji ga je kako se pretpostavlja izbacila traka drobilice u koju je upao dok je radila i bila u pogonu.

Šta se zapravo tačno dogodilo još uvijek je nepoznato, jer je D.R u obilazak otišao sam. Radi se o iskusnom starijem radniku, koji iza sebe ima gotovo 40 godina radnog iskustva i kome je ostalo još svega šest mjeseci do zaslužene penzije koju nažalost nije dočekao.

I ova nesreća koja je druga za svega nedjelju dana, vidno je potresla zaposlene u Majdanpečkom Rudniku bakra, kao i građane grada pod Staricom, piše Informer. Na mjesto nesreće odmah je stigla Hitna medicinska služba majdanpečkog Doma zdravlja kao i policija.

Nakon obavljenog uviđaja biće poznati ključni detalji pod kojima se dogodila ova nesreća.

Ostavite komentar: