Strašno: Policajca šutirali i tukli čekićem po glavi

21.07.2020. | 20:56

S.M. (25) i S. Ć. (43) uhapšeni su brzom akcijom policije sa Čukarice u Begradu, zbog sumnje da su oko ponoći, u noći između 18. i 19. jula, napali policajca M. S. (24) i teško ga povrijedili udarajući ga čekićem.

Njihov treći saučesnik i dalje je u bjekstvu. Policajac je napadnut kada je sustigao trojicu mladića koji su neposredno prije toga iz automobila bacili pirotehničko sredstvo “topovski udar” na lokal ispred kog su bili ljudi.

“Policajac je iz Policijske stanice Savski Venac i on se slučajno tu zatekao, nije bio na dužnosti, vidjevši to krenuo je za njima kolima. U međuvremenu je javio centrali da je u potjeri za automobilom iz koga je bačen topovski udar na lokal gdje je bilo ljudi”, objasnio je za Kurir upoznat sa slučajem.

On dodaje da kada ih je sustigao, rekao je da je policajac, ali ubrzo nakon toga oni su, bez obzira na to što se legitimisao nasrnuli na njega.

“Trojica na jednog! Tukli su ga čekićem po glavi i šutirali pa je u jednom trenutku i ostao bez svijesti. Neko je od prolaznika vidio unakaženog čovjeka i zvao hitnu pomoć, ali su i njegove kolege ubrzo stigle na teren. Oni su odmah pretpostavlili da se nešto desilo jer se policajac više nije javljao”, objašnjava sagovornik.

Prema njegovim riječima, M. S. koji je kao i svaki policajac u svakom trenutku predan svojoj profesiji od zadobijenih povreda bio je neko vrijeme u komi.

“Brzom intervencijom policije sa Čukarice dan kasnije uhapšena su dvojica osumnjičenih muškaraca koji su, kao i treći za kojim se traga, poznati policiji od ranije po različitim krivičnim djelima među kojima su dilovanje narkotika, nanošenje teških tjelesnih povreda, a dvojica su ranije ranjavana”, naveo je dobro obavješten izvor i dodao da je nedopustivo da policajci stradaju na ovakav način i da se nada da će počinioci najstrože biti kažnjeni da se ovako nešto ne bi ponovilo.

Policajac je zadobio naprsnuće lobanje i u jednom periodu bio je životno ugrožen.

“ Zahvaljući ljekarima u Urgentnom centru njegovo zdravstveno stanje je sada dobro”, kaže jedan od poznanika M. S.

Oznake: Beograd, Napad, Policajac