Strašno: Četvorica mladića pretukla maloljetnika, snimak se širi društvenim mrežama

Jednog tinejdžera u Zadru su pretukla su četvorica mlađih muškaraca. Uzrok sukoba se još ne zna, ali zadarska policija već je privela osumnjičene.

Zadarska policija objavila je da je na razgovor privela četvoricu osumnjičenih.

Istražuju ih zbog sumnje da su teško povrijedili dječaka.

Kako prenose hrvatski mediji, snimci napada se šire društvenim mrežama.

Na jednom snimku koji je dobio Zadarski.hr vidi se kako stariji mladić hvata tinejdžera za kragnu i udara ga svom snagom bokserom u glavu. Viši je od svoje žrtve barem za glavu. Dječak se povlači i bježi. Za njim kreću još dvojica.

Na drugom snimku se vidi kako su ga dostigli i nastavili da tuku. Tukli su ga i nogama dok je ležao. Detalji sa snimaka poklapaju se s policijskim izvještajem, kao i s izjavom svjedoka da je dječak poznavao napadače. Kaže da su mu ranije prijetili.

Jedan video je navodno bio objavljen na TikToku, snimljen je iz daljine, odnosno nekih dvadesetak metara od mesta incidenta.

Premlaćivanje su gledali i njihovi vršnjaci, među njima je bilo i nekoliko djevojaka. Niko nije zaustavio nasilje.

“Kad sam vidio kako ga njih četvorica mlate, nisam mogao verovati da se to događa. Zaustavio sam automobil nasred puta i počeo na njih vikati. Kad su me ugledali, razbježali su se. Taj dečko kojeg su prebili ima 14 ili 15 godina i 40 kila. Nisam mogao vjerovati, takva okrutnost, takvo nasilje… To su djeca. Ležao je nepomično, nisam dao da se onesvijesti. Rekao je da su mu ti momci već prijetili i imena neke od njih. Boljela su ga leđa, kao da mu je povrijeđena kičma. Pitanje je šta su mu uradili”, rekao je očevidac za Zadarski.hr.

“U 20.15 sati dobili smo dojavu da je u ulici Bana Josipa Jelačića više ljudi napalo maloljetnika. U policiju je dovedeno više mladića koji se dovode u vezu s događajem”, kazala je Ivana Grbin, portparolka policije.

Još su u policiji, a kaznena prijava još nije podnesena te će se po okončanju kriminalističke obrade znati radi li se sa sigurnošću o napadačima na maloljetnika, odnosno za koje će kazneno djelo odgovarati.

Mladić je nakon krvničkog napada kolima Hitne pomoći prevezen u zadarsku Opštu bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Ostavite komentar: