Strašna poruka! Žena sjedila iza vozača i ostala šokirana onim što je pročitala FOTO

U jeku epidemije virusa korona, ali i sada, kada je situacija nešto mirnija, javile su se razne teorije zavjere u vezi sa porijeklom virusa i time kako utiče na organizam, kao i mnogim drugim stvarima.

Čitateljka Blica danas je oko 13 sati naišla na sličnu poruku zalijepljenu u tramvaju koji saobraća na liniji broj 14. Kako je rekla, “poruka nije mogla da se odlijepi, a ja sam bila šokirana onim što sam pročitala”.

Poruka iznad koje je velikim slovima napisano “Pročitaj!” odnosi se na porijeklo virusa i njegov uticaj na organizam, a postavlja i pitanje da li su virusi živi organizmi.

“Osnovno pitanje je da li su virusi živi organizmi? Po biologiji, da bi nešto bilo proglašeno živim, mora da ispunjava sedam osnovnih uslova. Da se: 1) rađa, 2) hrani, 3) raste i razvija, 4) posjeduje metabolizam, 5) osjetljivost, 6) da se razmnožava i 7) da ima strukturu bar jedne jednine kompletne žive ćelije. Ukoliko bilo koji od ovih uslova ne ispunjava, onda se ne može nazvati živim organizmom, a virusi ne ispunjavaju niti jedan. Virusi su pikolitri citoplazme u proteinskom omotaču sa DNK i RNK. Oni su solventi, tj. rastjerivači. Njih stvaraju naše ćelije da bi rastvorili nagomilane toksine”, napisano je u poruci u tramvaju.

Osoba koja je ovaj plakat zalijepila nastavila je s objašnjenjem da virusi nisu naši neprijatelji, kao i da je “virusologija lažna nauka”.

“Dakle, oni su naši prijatelji. Ne izazivaju bolesti. Ne može nešto, što s razlogom stvaraju naše ćelije, da nas razboli i ubije. Kompletna virusologija je lažna nauka. Tako da mi uopšte ne obraćamo pažnju na medijsku manipulaciju, kao ni na prethodne (pandemija svinjskog gripa, Zika virusa ebole, HIV)!””, piše u nastavku poruke.

Ovakva poruka suprotstavlja se svemu što je medicina do sada dokazala, a ona i njoj slične zalijepljene u vreme pandemije na mjestima na kojima se kreće mnogo ljudi, poput gradskog prevoza, mogu samo da izazovu paniku među građanima.

Ostavite komentar: