Strašan šok! Zvali ga iz bolnice da preuzme tijelo majke koju je već sahranio

Porodica iz Mraclina kod Velike Gorice u Hrvatskoj ostala je u šoku poslije velike greške bolnice, kada im je javljeno da dođu i preuzmu tijelo preminule majke pošto je familija već sahranila.

Sada pokojna Suzana (76) je u zagrebačku bolnicu otišla 5. oktobra, piše Telegraf.

“U petak su me nazvali i rekli da je korona virus ušao na odjeljenje. U subotu je ljekar koji je zamijenio doktorku u samoizolaciji rekao da će majku morati da testiraju na virus i kasnije su nam javili da je pozitivna. U ponedjeljak u pet sati ujutro su nam potvrdili da je umrla”, rekao je sin pokojnice Tomislav Šipušić. Porodica je poslije toga obavila sahranu, a kćerka preminule kaže da je već tada bilo nekih nelogičnosti.

“Prvo, na papirima koje sam pogledala, na jednome piše da je umrla 25. oktobra u pet sati, a na drugome 26.10. u pola šest. Mene sad zanima u koje vrijeme i tačno od koje bolesti je moja majka preminula. U bolnici nisu imali neki razuman i normalan odgovor, rekli su da će istražiti sve i dali su nam hiljade informacija”, ispričala je Tajana Ivanac. Nakon sahrane, bolnica je kontaktirala Tomislava i pozvali ga da dođe preuzeti tijelo majke, koju je već sahranio.

“Bio sam iznenađen, šokiran, nisam znao što da kažem”, ispričao je Tomislav, kome su poslije iz bolnice poručili da je došlo do zabune.

“Kako se to može desiti, zabuna, pa nije moja majka broj, ona je osoba, tada živa, a sada mrtva”, kaže Tomislav. U šoku je i kćerka pokojnice koja se pita kome će na praznik Svih svetih zapaliti svijeću. Poslije je organizovan sastanak sa direktorom bolnice, a tada je otkriven niz nelogičnosti u dokumentaciji. Porodica je na kraju zatražila da se organizuje iskop kako bi se vidjelo ko je u grobu.

“Tamo su čuli neke stvar koje nismo smjeli da čujemo i zamoljeni smo da kažemo da se to u stvari ne radi, ali da će nama to omogućiti da nam bude lakše i da ne preduzimamo dalje korake. Dakle, dovedena sam da zajedno sa bratom i svastikom da identifikujem da li to moja majka leži u mrtvačnici ili ne”, kaže Tajana.Ostavite komentar: