Strašan incident! Policajac krvnički pretukao mladića zbog ekavice VIDEO

17.08.2020. | 14:28
U Zadru je u noći između subote i nedjelje došlo je do brutalnog napada policajca na mladića.

Zadarska policija jutros je saopštila o incidentu koji se u noći između subote i nedjelje dogodio u Korlatu tokom proslave praznika Velike Gospe, a nakon kojeg su tri mladića u dobi od 33, 24 i 23 godine osumnjičena za prisilu prema službenoj osobi i prijetnju.

“U subotu, u 2.15 sati prilikom intervencije policijskih službenika povodom narušavanja javnog reda i mira, a za vrijeme postupanja prema 33-godišnjaku koji se opirao i potom vrijeđao policijske službenike, prišli su im 24-godišnjak i 23-godišnjak te odgurivali i tukli rukama policajce nakon čega su se udaljili, dok je 33-godišnjak uz uporabu prisile priveden u prostorije policije”, stoji u policijskom saopštenju.

Jedan svjedok incidenta tvrdi da je privedeni mladić bio pijan, ali kaže da su pijani bili i policajci koji su, prema njenim riječima, smjenu proveli za šankom na kojem je radila. Kaže da su policajci bili u vidno alkoholisanom stanju, što nije teško zaključiti sa snimka koji je snimio njen brat, koji je takođe priveden, ali dan kasnije.

Svjedok ne opovrgava da je njen prijatelj, 33-godišnjak, takođe bio pijan, ali smatra da je onakvo postupanje dvojice policajaca, koji su alkohol navodno konzumirali od 21 do dva sata ujutro, bilo nepotrebno.

“Nakon što je fešta završila i muzika se ugasila, nekoliko nas sjelo je na obližnji zidić. Nikog nismo uznemiravali ni galamili. Došli su policajci i od prijatelja (33-godišnjaka iz izvještaja) tražili ličnu iskaznicu. Istina je da je moj prijatelj bio pijan, ali kada su prolazili čuli su da on priča ekavicom i mislim da je sve eskaliralo upravo zbog toga. Nakon što im je odbio dati ličnu počeli su vikati, a nakon što ih je on pitao broj značke podivljali su i počeli ga tući, kao što se vidi na snimku. Kada su shvatili da su snimljeni, jedan od policajaca je počeo vikati da će izvaditi pištolj”, rekla je za Antenu Zadar.

Ona tvrdi da su u pomoć policajcima stigli kolege iz interventne jedinice koji su, kako tvrdi, i sami vidjeli da su policajci pijani. Po njenog brata došli su ujutro.

Iako mladić kojeg je policajac napao nakon što je odbio dati ličnu kartu na uvid te je vikao na njega, prema riječima djevojke, nije ni na koji način učestvovao u sukobu, baš kao ni 24-godišnjak koji je takođe priveden, jedan od policajaca tvrdio je da ga je udario nogom u leđa, što fizički nije bilo izvedivo budući da je, kako kaže svjedokinja, on sve vrijeme stajao ispred policajca.

“Policajac je pokazivao tragove krvi na majici optužujući mog brata da ga je udario, ali to je bila krv mog prijatelja kojeg su pretukli na podu”, govori svjedok, javljaju Antena Zadar i Zadar News.

Oznake: Policajac, Zadar