Stočari u nevjerici: Grom usmrtio dvije krave i bika VIDEO

Tokom silovitog nevremena praćenog gradom koje je pogodilo ivanjički kraj, Milu Vukićeviću iz sela Erčege grom je udario u blizini porodične kuće i napravio havariju. Dom je ostao bez električne energije, a na obližnjoj livadi pronašao je mrtve dvije krave i jednog bika, koji su takođe stradali od udara groma.

“Grmilo je i sijevalo na sve strane, znao sam da ponovo neće izaći na dobro. Kada je nevrijeme utihnulo otišao sam do livade da obiđem životinje, a i ostao zaprepašćen prizorom. Mrtvu stoku našao sam na gomili, nisu davali znake života. Slično mi se desilo i prošle godine, kada mi je grom ubio jednu kravu”, izjavio je Milo.

Težak život na selu još više otežavaju elementarne nepogode, koje vrijednim stočarima dodaju so na ranu. Ono što je u Erčegama načinio grom, Mila će sada koštati više od 3.000 evra.
“To je za nas mnogo novca, teško se zarađuje dinar u stočarstvu. Elementarne nepogode svaki put nas dokusure. Prošle godine imao sam 14 krava, bika, 11 teladi i tri konja, a sada mi je ostalo samo sedam krava, dvoje teladi i dva konja. Zvao sam komunalnu inspekciju kako bi zakopali životinje, ali još uvijek niko nije došao”, priča Mile.

Zbog velike štete koju je pretrpio, njemu će u susret izaći i lokalna samouprava kojoj se obratio za pomoć.

“Na prethodnom Opštinskom veću izmijenjena je odluka koja se tiče pomoći prilikom elementarnih nepogoda. Do sada tu nisu bili uključeni kućni ljubimci i domaće životinje koje bi stradale, već samo stambeni i poslovni objekti. Sada je donijeta odluka da se pomogne oštećenima u tim situacijama jer je bilo dosta takvih slučajeva. Tako da ćemo Vukićeviću na ime odštete dati 250.000 dinara”, izjavio je za RINU Momčilo Mitrović, predsjednik opštine Ivanjica.

Ostavite komentar: