Stigli dokazi da se radi o pogrešnom čovjeku: Krenuo na ljetovanje pa uhapšen greškom

Državljanin Srbije D.M. (52), raseljeno lice iz Prištine, koji je 7. jula uhapšen u Sjevernoj Makedoniji zbog navodnog ratnog zločina počinjenog na Kosovu i Metohiji i to po potjernici Unmika, danas je pušten, nakon što su stigli dokazi da se radi o pogrešnom čovjeku.

Kako je njegov advokat Ilija Pop Kostov izjavio za Kosovo onlajn, njegov klijent je uhapšen zbog zamjene identiteta, to jest zbog istog imena i prezimena sa licem koje je traženo zbog ratnog zločina.
“On je nezakonski bio u pritvoru i od danas je na slobodi po rješenju sudije za prethodni postupak, a na zahtjev javnog tužioca. Ustanovljeno je da je uhapšeno pogrešno lice i odmah se pristupilo ukidanju pritvora i njegovom puštanju na slobodu”, rekao je Pop Kostov.
Državljanin Srbije D.M. je uhapšen po prelasku granice, kada se sa suprugom uputio na ljetovanje u Ohrid.
Njemu je tada određen ekstradicioni pritvor od 30 dana, i po nalogu dežurnog sudije sproveden je u zatvor u Kumanovu, a advokat uhapšenog D. M. tražio je da njegov klijent bude pušten na slobodu, dok je on sam negirao sve navode iz optužnice gdje se tereti za ubistvo i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Ostavite komentar: