Stefanović: “Migovi 29” u narednom periodu u sastavu ratnog vazduhoplovstva

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da su dva remontovana vojna aviona “mig 29” stigla iz Bjelorusije rasklopljena, da se tako transportuju i da će u narednom periodu biti u sastavu ratnog vazduhoplovstva Srbije.

Stefanović je istakao da Srbija konačno ima ratno vazduhoplovstvo “koje je u nekim godinama, nažalost, bilo na veoma niskim granama”.

On je za RTS rekao da su danas građani Srbije tokom vježbe “Odgovor 2021” imali priliku između ostalih da vide i “Mi-35” helikoptere za koje je rekao da su impresivna snaga Vojske Srbije.

Stefanović je naglasio da su na vježbi prikazana savremena borbena sredstva i naoružanje, kojima je Vojska Srbije opremljena.

“Ova vežba samo je kruna obuke koja je trajala mesecima i priprema koje ste na ovim poligonima, i po kiši i po snegu, neumorno sprovodili već dve nedelje. Pripadnici MUP-a su na današnjoj vežbi pokazali da Srbija može da se osloni na njih u ratu, kao što se svakog dana oslanja na njih u miru”, naveo je Stefanović.

On je dodao da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uvjerio da je srpska policija spremna da po njegovom naređenju odmah postane borbeni dio oružanih snaga Srbije.

 

 

Ostavite komentar: