Šta se dešavalo u “fijatu” smrti! Suvozač otkrio: Dejana sam upozoravao…

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 16 časova, Dejan J. (51) vozač fijat punta, vozeći kontrasmjerom zakucao se u hjundai a zatim se vozilo zapalilo.

Dok je automobil gorio, kako se saznaje, suvozač Nenad K. (40) je preko Dejana iskočio iz automobila, kako bi sebi sačuvao život.

Nenad je hospitalizovan sa teškim tjelesnim povredama, ima prelom grudne kosti, kao i serijski prelom rebara od 4. do 8.

On je saslušan u Urgentnom centru, izjavu je dao policiji, a istragu vodi Treće javno tužilaštvo. Suvozač je ispričao da su krenuli na svadbu svastike u Ivanjicu a potom opisao šta se dešavalo dalje.

“U nedjelju u popodnevnim časovima uputili smo se na svadbu kod svastike u Ivanjicu. Putanja kojom smo se kretali kroz Beograd je bila tranzit nakon čega smo se kretali Bulevarom vojvode Mišića i zaustavili se na benzinskoj stanici, a zatim nastavili kretanje. Nisam siguran gdje smo se uključili na auto-put, ali je obilaznica kod Ostružnice u smjeru ka Novom Sadu. Kada su došli do uključenja na auto-put Miloš Veliki pogrešno smo se uključili u traku koja je namijenjena za saobraćaj ka Novom Beogradu i kretali se ka Obrenovcu u zabranjenom smjeru”, počinje Nenad, prenosi “Kurir”.

“U toku vožnje sam upozoravao vozača da smo se pogrešno uključili, ali da smo nastavili kretanje sa namjerom da se na prvom isključenju isključimo sa auto-puta, nakon čega je došlo do jakog sudara sa vozilom koje je dolazilo ka nama”, rekao je Nenad.

Kako dalje navodi, vozilo je nakon sudara počelo da gori, prilikom čega je pokušao da probudi stradalog Dejana, ali bezuspješno.

“Nakon sudara, vozilo u kome se nalazio je počelo da gori, pokušao sam da probudim vozača, da izađemo iz vozila, ali nisam uspio i ja sam izašao na vozačeva vrata, a vozač ostao u vozilu bez svijesti gdje je došlo do zapaljenja vozila i vozača”, izjavio je on.

Kako se ranije pisalo, postojala je pretpostavka da je Dejan u toku vožnje koristio mobilni telefon da se snimi za društvene mreže, ali je Nenad ovo negirao.

“Za vrijeme vožnje nije koristio mobilni telefon, već je prozor bio otvoren i ruka mu je bila izbačena kroz prozor”, rekao je Nenad.

Inače, Treće osnovno javno tužilaštvo koje vodi ovaj slučaj dao je naloge da se obavi obdukcija, toksikologija, pregledi vozila, identifikacija leša, da se prikupe svi dokazi i dostavi izvještaj tužilaštvu.

 

Ostavite komentar: