Srpski rvač priskočio u pomoć: Kao Spajdermen se popeo na zgradu da spasi trogodišnje dijete VIDEO

Vojislav Matić, bivši vrhunski sportista i član Rvačkog kluba Proleter našao se nenadano u centru pažnje juče u Zrenjaninu.

On je pritekao u pomoć porodici koja nije znala šta im je sa djetetom koje je bilo samo u stanu, zaključano iznutra.

Sve se odvijalo u Dunavskoj ulici.

“Inače sam ovih dana u Novom Sadu, na godišnjem odmoru i potpuno slučajno i na kratko našao sam se u Zrenjaninu i ispostavilo se kao da je bio Božiji znak”, rekao je Matić za portal I love Zrenjanin.

Pažnju mu je, priča Vojislav Matić, privukla grupa od nekoliko ljudi koji su bili vidno uznemireni nečim, ali u prvom trenutku on nije mogao ni da pretpostavi o čemu se radi.

Ispostavilo se da je u stanu na prvom spratu, zaključanom iznutra, ostala djevojčica koja nije davala nikakve znakove da je prisutna.

“Njeni baka i djed tek na nekoliko minuta su napustili stan, a djevojčica je u međuvremenu zaspala čitajući knjigu. To u tom trenutku nikako nisam mogao da znam, a pošto je bilo nemoguće provaliti zaključana vrata, do prozora stana sam se popeo preko gromobrana, sklonio roletne i ušao u stan”, priča Matić.
Njegov podvig ostao je ovjekovječen.

“Ušavši u stan zatekao sam djevojčicu kako spava, tri put sam je glasno dozivao, nije se ni mrdnula i u tom trenutku sam se sledio. Poslije tren dva ipak se ispostavilo da je dijete samo čvrsto zaspalo, a ja sam pokušao da joj što mirnije objasnim situaciju da se ne prepadne. I to je to – srećan kraj”, zaključio je bivši šampion ovu zgodu.

Ostavite komentar: