Srpska lista saopštila: Priština hoće da izazove incidente pred nastavak pregovora u Briselu

01.04.2023. | 20:57

Srpska lista saopštila je da su privremene vlasti u Prištini danas uhapsile Srbina iz Zubinog Potoka i bez ijednog dokaza ga optužile za teška krivična djela, u namjeri da pred nastavak pregovora u Briselu izazovu reakciju srpskog naroda na sjeveru KiM nastavljajući da ga maltretiraju.

– Kurtijev režim do sada nije riješio nijedan napad na Srbe, a kojih je bilo na desetine, ali kada treba progoniti Srbe bez dokaza tu djeluje pod hitno. Očigledno da je njegova namjera da izazove haos, a situacija na terenu govori da nije daleko od toga – navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako dodaju iz Srpske liste, od skoro Priština, u namjeri da obmane javnost ide korak dalje, pa se i u slučajevima kada su oštećeni Srbi, kao osumnjičeni neosnovano hapse Srbi i pokušava da se spinuje realnost na terenu i skrivaju pravi krivci za napad na Srbe i srpsku imovinu.

Iz takozvane kosovske policije su ranije za Tanjug rekli da su danas u Kosovskoj Mitrovici, u okviru, kako su naveli, “borbe protiv organizovanog kriminala”, uhapsili M.B. (1987) srpske nacionalnosti, za koga se sumnja da je pre dve večeri zapalio automobile u Zubinom Potoku koji su registrovani na tzv. kosovske tablice “RKS”.

Oznake: Srpska lista