Srpska lista: Međunarodna zajednica ćuti na antisrpske akcije Prištine

20.08.2023. | 08:09

Srpska lista ocijenila je sinoć da je cilj, kako navode, podrške međunarodne zajednice antisrpskim akcijama prištinskih vlasti da se Srbi po svaku cijenu natjeraju da učestvuju na izborima, a da specijalne jedinice ostanu na sjeveru KiM i poručila da srpski narod neće prihvatiti izbore pod prijetnjama, ucjenama i pritiskom.

U saopštenju povodom odluke da Nebojši Virijeviću iz Leška kod Leposavića bude određen jednomjesečni pritvor, navodi se da “sramno, uzastopno ćutanje međunarodne zajednice” na politički montirane sudske procese u kojima se bez ikakvih dokaza časni Srbi stavljaju u pritvor, “jasno govori da se te antisrpske akcije sprovode uz podršku nekih iz međunarodne zajednice”.

– Cilj ove podrške je namjera da se Srbi po svaku cijenu nateraju da učestvuju na izborima, a da specijalne jedinice ostanu na sjeveru i maltretiraju naše građane, kao i da naša neosnovano uhapšena braća ostanu u prištinskim kazamatima. Ovom prilikom im poručujemo da je srpski narod prozreo njihove namjere i da ih sa gnušanjem odbacuje – poručuju iz Srpske liste.

Ističe se da izbore pod prijetnjama, ucjenama i pritiskom bilo koga nikada neće biti prihvatiti srpski narod i politički predstavnici Srba sa KiM.

U saopštenju se podsjeća da je danas “u politički montivisanom i montiranom postupku”, kako se navodi, kosovski sud bez ikakvog osnova i dokaza odredio jednomjesečni pritvor Nebojši Virijeviću, vrijednom i poštenom domaćinu i ocu troje djece, na osnovu prijave “Kurtijevog poslušnika Radoice Radomirovića”.

– Srpska lista će biti uz Nebojšu i porodicu Virijević, ali i sve srpske porodice koje su na udaru Kurtijevog režima zbog želje da ostanu svoji na svome i sačuvaju srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji – ističe se u saopštenju.