Srpska desnica pred Vučićevim sjedištem: Odbaciti francusko-njemački plan za KiM

Tri stranke pozivaju predsjednika Srbije da ‘odbaci ultimatum, da odbrani Ustav Srbije i sačuva volju većinskog stanovništva’.

Predstavnici koalicije NADA, koju čine Novi DSS i POKS, Srpskog pokreta Dveri, Srpske stranke Zavetnici, Pokreta za odbranu KiM i Srpske omladine za Kosmet poručili su na zajedničkoj konferenciji za novinare ispred Predsjedništva Srbije da treba odbaciti francusko-njemački plan za rješavanje pitanja Kosova i Metohije, ocjenjujući da je to plan o kapitulaciji Srbije.

Predsjednik Novog DSS Miloš Jovanović rekao je da se francusko-njemački plan mora hitno, odlučno i u cjelini odbaciti, jer, kako tvrdi, to je plan o predaju KiM i “našem konačnom pokoravanju”.

“To je za nas aposlutno nedopustivo. To je plan koji, kada bi se prihvatio otvario bi niz godina nestabilnosti, ekonomskih i geopolitičkih problema, jer niko ne može da gradi budućnost na porazima i na povlačenju. Kada bismo sutra predali KiM prva sljedeća žrtva bi bila RS, a onda bismo išli dalje u rastakanje naše države i našeg nacionalnog bića”, rekao je Jovanović.

Kako kaže, taj je plan je morao da se odbije i da o njemu nema šta da se razgovara.

“Mi smo ispred zgrade Predsjedništva zato što je Vučić posle sastanka sa ‘diplomatskom petorkom’ izašao pred medije i izjavio ‘da smo spremni da prihvatimo koncept i da radimo na implementaciji predloženog sporazuma’. Plan je protivustavan i nema šta o njemu da se razgovara”, rekao je on.

Jovanović je rekao da će biti i drugih akcija ovih stranaka i organizacija, već od ponedjeljka.

Predsjednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da su se oni okupili kako bi još jednom pozvali predsjednika Srbije da odbaci ultimatum, da odbrani Ustav Srbije i sačuva volju većinskog stanovništva.

“Uvjereni smo da ćemo imati priliku da u predstojećem periodu pokažemo kolika je snaga sprskog naroda koji će odlučno braniti Ustav Srbije. Ovo za nas nije stranačko pitanje već pitanje države. Nismo ovde da bismo bilo koga rušili ili da bismo grabili vlast mi znamo da se vlast zadoija poverenjem na izborima. Ovdje smo da branimo državu i nećemo odstupiti bez obzira kakva se propaganda bude vodila protiv nas”, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović kaže da je ovo početak velikog nacionalnog okupljanja i dodaje da nije pravo pitanje šta su posljedice ako Srbija ne potpiše prijedlog već šta su posledice ako Srbija potpiše francusko-njemački predlog.

“Kao što nije pravo pitanje šta je rješenje za KiM već šta nije i ne sme biti, a to je upravo potpisivanje predloga prema kojem mi prestajemo da se protivimo bilo kakvom članstvu lažne države Kosovo u svim međuanrodnim organizacijama, na prvom mestu UN”, rekao je Obradović, navodi “UNA” portal.

Na konferenciji su se obratili i zamjenik predsjednika POKS, Dušan Radosavljević, Slobodan Samardžić iz Pokreta za odbranu KiM, Dragomir Anđelković, politički analitičar, kao i Stefan Simonović iz organizacije Srpska omladina za Kosmet.

 

 

Ostavite komentar: