“Srbija je vaša otadžbina”: Vučić primio mlade sportiste iz Srpske i Kosova i Metohije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, učesnike sportskog kampa “Srbija te zove 2021” i poručio im da je Srbija njihova otadžbina i da će to uvijek da bude.

Vučić je u Palati “Srbija” istakao da je veoma srećan što može danas da vidi srpsku djece iz svijeta, Evrope i regiona, među kojima je devetoro srpske djece iz Skadra, ali i iz Srbije – Kosova i Metohije.

“Posebna je čast i prilika za nas da vas upoznamo o Srbiji i Beogradu. Draga deco, Srbija je vaša otadžbina i uvek će da bude. Nadamo se da ćete u nju da donesete svoje znanje, ljubav i da sve što mislite i činite osim za sebe i svoju porodicu, uvek u budućnosti činiti za svoju Srbiju”, rekao je Vučić.

On je naveo da djeca u ovom sportskom kampu igraju fudbal, odbojku, rukomet, košarku i tenis, te podsjetio da su sada u toku Olimpijske igre.

“Treba sačekati kraj Igara pa prebrojati medalje. Verujem da će se videti da je Srbija i sportska sila i prava velesila”, naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije je pozvao djecu da budu borbeni i marljivi.

“Život nije uvek jednostavan, ali je važno da imate princip borbenosti, rada marljivosti, posvećenosti – da se i u sportu, ali i u životu uvek borite, i da znate kao što nemate ni rezervnog oca i majku, porodicu, brata i sestru, nemate ni rezervnu otadžbinu – uvek je volite. Upoznajte i volite Beograd onoliko koliko Beograd i Srbija vole vas. Živela Srbija”, rekao je Vučić.

Najavio sastanak sa rukovodstvom Srpske

Odgovarajući na pitanja novinara, predsjednik Srbije je govorio i o situaciji u Bosni i Hercegovini i najavio sastanak 4. avgusta u Busijama sa rukovodstvom Republike Srpske.

“Mi s pažnjom pratimo događaje u Sarajevu i Banjaluci. Razume se da nametanje odluka nikada nije donelo dobre rezultate. Mi ćemo 4. avgusta u Busijama, krajiškom naselju obeležiti godišnjicu progona srpskog življa i tada ćemo sigurno imati sastanak sa rukovodstvom Republike Srpske. Želim mir, nećemo sukobe i uzavrelu atmosferu. Ja se nadam da svi dobro razumeju da je prioritet mir. Izaćičemo sa konkretnim predlozima kako da sa Bošnjacima vodimo razgovor”, istakao je Vučić

Ostavite komentar: