Spojila ih ljubav prema tenisu: Dječaci Srbin i Albanac treniraju zajedno VIDEO

Filip Pavić i Dastan Imeri su mladi teniseri koji dolaze iz srpske i albanske zajednice na Kosovu i Metohiji.

Dva dječaka zajedno treniraju i učestvuju na turnirima, a bez obzira na sve, spojila ih je ljubav prema tenisu.

Na privatnom teniskom terenu u Prištini zatekli smo Filipa i Dastana, treniraju zajedno.

Ne spriječava ih to što su iz različitih zajednica, spaja ih ljubav prema istom sportu. Između njih razvilo se prijateljstvo i zdravo rivalstvo.

“Upoznali smo se na turniru na najnižem nivou, koji je odgovarao našem uzrastu. Nakon toga naše prijateljstvo je bivalo sve jače, igrali smo više mečeva, sparinga, zajedničkih treninga i nadam se da ćemo nastaviti. Naše rivalstvo je zdravo i imamo povjerenja jedan u drugog. Ono što je bitno, naše prijateljstvo se ne bazira samo na teniskom terenu, ponekad igramo i košarku”, rekao je mladi Dastan Imeri.

Filip Pavić živi u opštini Novo Brdo i više puta nedjeljno dolazi do Prištine kako bi na terenu porodice Imeri trenirao sa Dastanom.

Filipov otac svjestan da tenis zahtijeva puno odricanja, očekuje pomoć šire zajednice, pošto je Filip četiri godine unazad proglašavan za prvaka Kosova u svojoj kategoriji.

Filip je kaže tenis zavolio gledajući Novaka Đokovića. Prije sedam godina je dobio prvi reket na poklon a prije pet je počeo da trenira. I za to vrijeme je osvojio preko 30 turnira u svojim kategorijama. Trenutno, Filipovo napredovanje zavisi isključivo od dobre volje porodice Imeri, na čemu im je besprekorno zahvalan.

Porodica Pavić ističe da Filipovi dalji koraci u tenisu zavise od pomoći. Ako je bude iz centralne Srbije, srednju školu bi upisao u Beogradu, u čije je teniske akademije već kročio, ali zbog para, nije se zadržao, prenosi RTS.

Ostavite komentar: