Snijeg se definitivno ne šali: Opet se zabijelilo u Srbiji

25.04.2024. | 15:44

Snijeg se ovog aprila definitivno ne šali, a danas veje na vrhovima planine Golije.

U centru ove planine, na Odvraćenici može se reći da je prava zimska idila. Mještani kažu da tu na velikoj nadmorskoj visini nije padao samo u avgustu, a nije rijetkost da pola metra padne čak i u maju.

Oni koji su došli da obiđu svoje vikendice, morali su da nalože vatru.

“Nema snijega za skijanje, ali svakako je prelijepo. Ipak nadamo se da će se proljeće opet vratiti, jer su dani u ranijem periodu bili prelijepi sa visokim temperaturama. Turisti su već počeli da dolaze. Naši redovni gosti su oni domaći. Iz Ivanjive, Novog Pazara i Raške, ali nisu rijetkost ni gosti iz regiona. Smještajni kapaciteti se šire i Odvraćenica postaje zaista zanmljiva turistička destinacija”, kažu za RINU mještani Golije.

Oni jednoglasno dodaju, da se ova planinska ljepotica sa pravom može nazvati jednom od najljepših planina u Srbiji. Bogata šumama i izvorima čiste pijaće voda prava je oaza netaknute prirode.

“Ono što najviše obilaze su vidikovci. Imamo ih par u strogom centru, pružaju poglede u daljine koje ostavljaju bez daha. Pešter, Sjenica kao na dlanu, u daljini Komovi. Zaista je fascinantno, a ko jednom dođe uvijek se vraća na Goliju”, ističu mještani.

Osim na Goliji, snijeg veje od ranih jutarnjih sati na Kopaoniku, ali i na planini Bjelasici u Crnoj Gori.

Oznake: Golija, Snijeg, Srbija, Zima