Smiljani Srnec 15 godina zatvora za ubistvo sestre

Varaždinski Županijski sud osudio je nepravosnažno na 15 godina zatvora Smiljanu Srnec za ubistvo sestre Jasmine Dominić.

O ubistvu sestre Smiljana Srnec nije puno govorila. Kroz suze je rekla da joj nikad ne bi učinila ništa nažao, da su se slagale i da joj jako nedostaje još i danas. Psihijatri su je označili kao manipulatorku, a tužilac kao osobu koja je sposobna ubiti, optužiti druge da bi “spasila svoju kožu”.

Juče je održan posljednje izlaganje tužilaštva i obrane. Više od sata Irma Bagarić, zamjenica županijskog državnog tužioca, i čakovečki advokat Krešimir Golubić, branilac Smiljane Srnec, iznosili su svoje argumente za optužnicu i protiv nje.

Smiljana Srnec

Podsjetimo, Smiljana Srnec (45) optužena je za ubstvo svoje sestre Jasmine, koje se dogodilo prije 20 godina, nakon čega je do februara prošle godine Jasminino tijelo bilo skriveno u zamrzivaču u kući Smiljane Srnec u Palovcu.

O tom slučaju pisali su i svjetski mediji, a slučaj “Frižider” jedan je od najintrigantnijih u hrvatskoj enciklopediji zločina.

 

Izvor:(Jutarnji list)

 

 

Ostavite komentar: