Smetalo mu što silaze na livadu da pasu: Strašna vijest – kaluđer pucao na bika i kravu!?

Strašnu vijest o ubistvu bika i teško ranjenoj kravi kod Čajetine, sada prati jednako strašna priča.

Naime, grad bruji o tome da je na životinje pucao kaluđer kome je, navodno, smetalo što silaze na livadu da pasu.

Milorad Bukvić, vlasnik napadnutih životinja, kaže da su te priče došle i do njega. U međuvremenu je, dodaje, čuo i da je nezadovoljni kaluđer sa još nekoliko mještana prijavio da njegovo krdo silazi na običnu livadu da pase, nakon čega je reagovala komunalna inspekcija.

“Komunalci su dolazili po prijavi i ja sam išao s njima da provjerimo gdje su goveda. Navodno smeta što silaze na običnu livadu da pasu. Nismo ih tamo zatekli. Tjeram goveda u štalu i vodim računa. Svejedno, strašno je ako mi je neko zbog toga pucao na životinje”, priča za Telegraf.rs Milorad, koji ima 20 grla krupne stoke.

Podsjećanja radi, na njegovog bika i kravu pucano je dok su pasli. Metak je usmrtio bika na licu mjesta, a kada je prošao kroz njega, ušao je u mladu junicu i ostao duboko u njenoj plećki. Veterinar je procijenio da metak ne može da se izvadi, tako da krava teško ustaje i s metkom će najvjerovatnije morati da nastavi da živi.

“To je velika sramota za Srbiju. Tako upucati životinje koje nikome ništa nisu skrivile…”, očajan je Milorad.

Leš krave ustrijeljene u negotinskoj opštini, na 4 km od sela Urovica, gdje se nalaze samo četiri domaćinstva, poslato je na obdukciju. Kako je gazda Dušan Trokicić rekao za Telegraf.rs nemili događaj desio se u nedjelju, 21. novembra, a odmah potom je pozvao policiju.

“Zvali su veterinarskog inspektora. Javni tužilac mi je rekao da mogu da podnesem prijavu protiv NN lica”, kazao je navodeći da čeka rezultate obdukcije.

Podsjeća i kako se sve desilo. Oko podneva je čuo pucanj, ali objašnjava da nije ni pomislio kako je posredi ubistvo krave.

“Mlade krave su bile tu, oko deset njih, na otvorenom, na paši, a neke su tu bile vezane. Imam ih preko 30. Nisam ni razmišljao da ih je neko upucao”, kaže dodajući da su bile na okupu, te da ih nije precizno ni izbrojao.

“Ali sam oko tri sata naišao na onu mrtvu”, ističe.  Ipak, kaže nam i da se ovakvo nešto ne dešava prvi put. Jedan sličan događaj bio je prije deset godina. Drugi prije mjesečak dana.

“Ranjena je jedna krava, jedva se oporavlja”, kaže navodeći da je bilo više rana, te da se metak raspršio, pa je povredio na pet, šest mjesta.

Nije napravljen zapisnik jer, kažu, krava nije bila ubijena, već samo ranjena.

Ostavite komentar: