Slučaj duboko potresao ljude! Na zgradi Centra za socijalnu zaštitu osvanuo natpis “ubice”

Na zgradi Centra za socijalnu zaštitu u Novoj Gradiški, gdje je jedno vrijeme boravila dvoipogodišnja djevojčica preminula od posljedica povreda koje joj je nanijela majka, osvanuo je natpis “Ubice!”, prenijela je zagrebačka N1 tv.

Nakon smrti djeteta, nadležno ministarstvo je uputilo inspekciju u taj centar, a rezultati se očekuju do kraja sedmice. Inspekcija bi, između ostalog, trebalo da utvrdi odgovornost zašto je preminula djevojčica vraćena biološkim roditeljima, kada se znalo da u porodici postoje problemi.

Predsjednica Hrvatske psihološke komore Andrea Bogdan je, poslije sastanka sa ministrom rada, penzionog sistema i socijalne politike Josipom Aladrovićem, ukazala na povećan broj porodičnog nasilja tokom korona krize.

“To je veliko pitanje, kojim svi treba da se bave”, upozorila je istakla da je očigledno da su potrebe za psiholozima veće nego što je broj zaposlenih.

Ministar Aladrović ponovio je u obraćanju novinarima nakon sastanka sa predstavnicima Komore socijalnih radnika i Hrvatske psihološke komore da je odgovornost za smrt djevojčice na svima, pa i na njemu.

“Naš jedini i prvi interes su djeca. Želimo da govorimo od toga gdje je sistem porozan i kako ga reformisati”, rekao je Aladrović i dodao da će svi u sistemu pomoći da on bude bolji.

Upitan da li vidi svoju odgovornost u slučaju smrti djevojčice, Aladrović je rekao da je sigurno da postoji i dio njegove lične odgovornosti, ali i da treba utvrditi čiji je nivo odgovornosti veći.

“Postoje ljudi koji svoj posao odlično i odgovorno rade, ali i oni koji ga rade neodgovorno. Njih moramo identifikovati”, rekao je ministar ne želeći da, kako je rekao, prejudicira bilo čiju odgovornost, prenijeli su hrvatski mediji.

Ostavite komentar: