“Slijedi duži oporavak”: Bivša predsjednica Hrvatske javila se iz bolnice nakon operacije FOTO

Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović javila se iz KBC Rebro nakon operacije vratne kičme. 

“Dragi svi, javljam vam se s KBC Rebro, Zagreb, nakon operacije stenoze spinalnog kanala vratne kičme sa mijelopatijom i radikulopatijom. Riječ je o cervikalnoj diskekromiji prednjim pristupom uz fuziju i instrumentaciju.

Ponajprije hvala cijelom medicinskom timu, na čelu sa prof. dr. sc. Miroslavom Vukićem, i radnicima NeourohirurgIje KBC Rebro na njihovoj brizi. Hvala i Specijalnoj bolnici “Sv. Katarina” i Radiohirurgiji Zagreb, svim drugim medicinskim ustanovama i pojedincima koji se već godinama brinu o stanju moje kičme i povredama ruke i ramena.

Hvala porodici, prijateljima i svim dragim ljudima koji su mi ovih dana pomagali napraviti pripreme za oporavak kod kuće.

Hvala svima vama koji mi šaljete dobre želje i molitve.

Dragi svi, javljam vam se s KBC Rebro, Zagreb nakon operacije stenoze spinalnog kanala vratne kralježnice s…

Gepostet von Kolinda Grabar-Kitarović am Samstag, 12. September 2020

Ova je operacija bila nužna, vjerovatno još i ranije. Nije bila riječ samo o bolovima, već i o funkcionalnim i motoričkim smetnjama koje su počele uticati na moj život. I to ne samo na onaj protokolarni, zbog poteškoća sa stajanjem, gubitka ravnoteže i slično, već i na svakodnevni život. Bilo je već teško potpisati se i uopšteno pisati rukom, zakopčati dugmad, otvoriti bočicu vode, našminkati se, prinijeti kašiku ustima…

Sad slijedi duži oporavak, u kojem se oslanjam na podršku porodice, prijatelja i svih dobrih ljudi.

Svima želim svako dobro, zdravlja i snage, posebno svim radnicima u hrvatskom zdravstvu, koji daju sve od sebe kako bi nas zaštitili i liječili, posebno u ova neobična vremena”, poručila je na Fejsbuku bivša predsjednica.

Ostavite komentar: