Sjekle, kuvale i betonirale ljubavnike: Ovo su najsurovije žene ubice u Srbiji FOTO

Vijest da je Biljana S. ubila svog muža Ivana, pa zabetonirala tijelo na njihovom imanju, dok je gotovo tri godine pričala da je on u Rusiji, šokirala je javnost.

Ovo ubistvo nesumnjivo je podsjetilo na zločin koji se u maju ove godine odigrao u Zrenjaninu, kada je Tereza P. ubila svog muža, a zatim tijelo sjekla motornom testerom. Portal Nova.rs podsjeća na neke od najsurovijih žena ubica koje su hladnokrvno ubijale muževe, članove porodice, pa i slučajne prolaznike.

Tri godine krila betonirano tijelo u kući

Klupko jezivih okolnosti zločina kakav Srbija nepamti počelo je da se odmotava kada je tijelo Biljane S., čiji je nestanak pijavljen policiji, pronađeno u ponedjeljak u pomoćnom objektu porodične kuće u selu kod Leskovca. Prema prvim informacijama iz istrage sumnja se da je izvršila samoubistvo.

Međutim, na dan Biljanine sahrane dolazi do bizarnog obrta – u njenoj kući pronađeno je zabetonirano tijelo njenog muža Ivana, a prema prvim informacijama obdukcije on je ubijen oštrim predmetom, dok su rane veoma stare. Sumnja se da je Biljana krila mrtvog muža čak tri godine, dok je svima pričala kako on radi u Rusiji.

„Tri godine je sijedio betoniran. Idemo na njenu sahranu, ja nju žalim, a moj sin mrtav“, rekla je majka stradalog Ivana.

Roditelji stradalog Ivana ispričali su za “Nova.rs” da su planirali da raspišu potragu za njim nakon sahrane njihove snaje Biljane, koja se sada sumnjiči za zločin. Ističu da im je bilo sumnjivo to što ga nije bilo, niti su imali ikakvih informacija o njemu.

U međuvremenu, policija je saslušala Biljaninog novog partnera Aleksandra koji je, kako nam je saopštio njegov otac, poligrafski testiran, nakon čega je pušten. Dosadašnji podaci iz istrage nisu ukazali na to da je Biljana imala pomagača kada je ubila svog supruga i tijelo zabetonirala, piše Nova.rs.

Da slučaj bude još bizarniji, jedan Biljanin rođak preminuo je tokom njene sahrane, a na umrlici se na spisku ožalošćenih našao upravo njen suprug Ivan, vjerovatno jer je saznanje o njegovoj sudbini stiglo tek nakon ispraćaja na vječni počinak.

Sjekla ga motornom testerom, pa kuvala dijelove tijela

Ovaj težak zločin podsjetio je na surovo ubistvo u Zrenjaninu, kada je Tereza P. napala svog muža Srđana P. dok je spavao, izbola ga više puta, a zatim sjekla njegovo tijelo motornom testerom. I tu nije bio kraj ovog gnusnog zločina…

Srđan Perić i Tereza Perić

Naime, Tereza je, kako se sumnja, Srđana najprije otrovala tako što mu je stavljala sedative u vodu. Tako omamljen Srđan nije bio u stanju da se odbrani od nje, iako je rastom znatno niža i sitnija od njeega. Tereza ga je potom, najvjerovatnije kada je zaspao, prvo izbola nožem, pa ga isjekla testerom, a zatim je njegove dijelove tijela kuvala u velikom loncu!

Komšije su u svojim svjedočenjima ispričale da je zločinu prisustvovalo i jedno od troje djece, koliko ih Tereza ima iz prvog braka. Prema pričama komšija, ovo nije prvi da je žena bila nasilna, a navodno je napadala i svog bivšeg muža.

Crna Jasmina – ubila svoje ljubavnike

Jasmina Cvetković, u medijima prozvana “Crna Jasmina”, šest godina je provela u zatvoru zbog ubistva Aleksandra Paunovića, a onda je 2014. godine uhapšena zbog novog ubistva.

Jasmina Cvetković

Nakon sedam godina provedenih na slobodi, uhapšena je jer je ubila Milana Tomovića (38) sa kojim je takođe bila u vezi.

Komšije su ispričale da je ubistvu Tomovića prethodila žučna svađa u stanu u beogradskom naselju Miljakovac, a Jasmina, koja je zbog zlodjela dobila nadimak “Crna Jasmina”, branila se da je Tomovića ubila u samoodbrani. Osuđena je na 13 godina zatvora.

Dušanka Petrović – ubila muža, brata, pljačkala sudije

Dušanka je bila zaposlena u Privrednom sudu u Beogradu kao stručni saradnik. Kada bi sudije odlazile na pauzu, ona bi im uzimala ključeve iz tašne koje je poslije duplirala, a zatim ulazila u njihove stanove i kuće i potkradala ih.

Zbog toga je i odgovarala, i bila u zatvoru, ali sve to nije smetalo pilotu Selimiru Trpkoviću da se u nju zaljubi i da je oženi, i pored protivljenja svoje dvoje djece iz prvog braka. Prije nego će počiniti zločin, nagovorila je Selimira da otkupi svoj veliki stan na Novom Beogradu i da ga potom prepiše na njenu ćerku iz prvog braka, što je on i učinio.

A onda je došao i kobni dan za Tripkovića, koji je redovno džogirao na Savskom keju. Dušanka ga je tog predvečerja pratila, a kad je stigao do kraja keja, upucala ga je u potiljak, a onda iz sveg glasa zakukala:”Upomoć, napali su nas”

U ženskom zatvoru u Požarevcu Dušanka se zbližila sa cimerkom Ljubicom Kolovrat, sa kojom se, jednog slobodnog vikenda, išetala iz kazamata i više se nije vratila.

A onda je, marta 2006. godine, regionom odjeknula vest da je Dušanka Petrović u Sarajevu organizovala ubistvo svog brata Aleksandra, da bi se dokopala majčinog stana koji on nije htio da proda.

Olivera Krsmanić – prva žena osuđena na 40 godina robije

Olivera Krsmanić je bila prva žena koja je osuđena na 40 godina zatvora u Srbiji, ali je kasnije ta kazna preinačena u 15 godina, dok je njen saučesnik Slobodan Jordanov osuđen na 20 godina. Ona je 2005. godine ubila taksistu Nezira Šišića hicem u potiljak.

Olivera Krsmanić

Njegovo tijelo je pronađeno kod toplane na Ceraku u Beogradu. Motiv ubistva nije bilo koristoljublje, jer nije uzela novac od žrtve. U policiji je kratko izjavila: „Imala sam pare, na taksimetru je otkucalo 597 dinara. Razmišljala sam da li da platim ili da ga ubijem. Izvadila sam pištolji i pucala mu u glavu“, opisala je događaj Olivera.

Šišić, inače bivši policajac, umro je momentalno. Ona je nogama izgurala njegovo tijelo i sela za volan. U selu Guncati kod Beograda, pokupila je Slobodana Jordanova. Oboje su u tom trenutku bili zavisnici od droge. Šišićev automobil pronađen je spaljen u mjestu Grabovica kod Gornjeg Milanovca.

Olivera je ispričala Slobodanu šta je uradila i kako je ubila taksistu. On je riješio da i on vidi kako je ubiti čovjeka. Njegova žrtva je bio Zoran Radović, radnik privatne benzinske pumpi na Ibarskoj magistrali u selu Mojsinje, između Čačka i Kraljeva.

Policajci su brzo povezali dva ubistva i počela je potraga za Oliverom i Slobodanom. Na kraju je uslijedila i filmska potjera, Jordanov je pucao na policiju i ranio policajca Nenada Jelića, a u okršaju je i sam ranjen.

Olivera Krsmanić izašla je iz zatvora u martu 2020. godine, mjesec i po dana prije isteka pune kazne od 15 godina. Ona više ne živi u Srbiji.

Teodora Viktorović – satarom ubila majku i babu

Teodora Viktorović, inače unuka poznatog glumca Mihajla Viktorovića, 2017. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru satarom je ubila prvo majku Ljiljanu (61), a zatim i svoju babu Ivanku (90).

Teodora Viktorović

Zločin se dogodio nakon što se posvađala sa majkom koju je navodno probudila kada je spremala hranu za dijete. Sukob između nje i majke, prepriačavalo se kasnije, trajao je godinama i pominjao se kao jedan od mogućih okidača na korak sa fatalnim ishodom.

Nakon što je presudila majci, istom satarom je ubila i baku koja je spavala, a u stanu je sa njima bila još i Teodorina ćerka, kao i suprug koji je spavao. Odmah nakon krvavog pira Teodora je popila votku i lijekove.

Njen suprug kasnije je ispričao da ga je probudila Teodorina vriska i da je, vidjevši je krvavu kada se probudio, pomislio je da pokušala da se ubije, a onda mu je saopštila šta je uradila. Kao motiv ubistva navodili su se loši prodični odnosi između Teodore i njene majke, a osuđena je na 30 godina zatvora.

Ubila penzionerku, pa dijelove tijela bacila u kontejner

Jelena Špagović, inače ćerka pokojnog srpskog funkcionera Saše Dujovića, ubila je svoju komšinicu Majdu Garović (80) 15. juna 2019. godine.

Jelena Špagović

Nakon što je presudila starici, njeno tijelo je potom isjekla na dijelove i spakovala u kofer, koji je kasnije “pežoom” odvezla do vikend naselja Krčedin i zapalila ga u jednom kontejneru.

Sa Jelenom je uhapšen i njen rođeni brat Momčilo, zbog sumnje da joj je pomogao u zločinu, ali je ubrzo pušten iz pritvora.

Kako je tužilaštvo navelo, Jelena Špagovič je penzionerku brutalno ubila zbog duga, i to 2.450 evra. Nakon zločina, djevojka je sa tijela starice je skinula zlatan lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici.

Jedan od glavnih tragova zahvaljujući kom je rasvijetljen zločin bio je krvavi trag pronađen u njenom automobilu, nastao kada je prevozila tijelo starice u koferu.

 

 

Ostavite komentar: