Sin pronašao tijelo oca na podu spavaće sobe: Poznato kako je ubijen vlasnik kafane

08.03.2024. | 10:19

Obdukcija tijela Zorana Obradovića (68) zvanog Gusak iz Rume obavljena je na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, a pokazala je da su na tijelu pronađene višestruke povrede i prelomi, uključujući dvostruki prelom vilice, dva rebra i nosne kosti, a uzrok smrti je davljenje, pišu mediji u Srbiji.

Policijski službenici iz Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Policijskom upravom u Sremskoj Mitrovici, identifikovali su i uhapsili V.S. (49) osumnjičenog za ubistvo Obradovića, inače bivšeg vlasnika lokalne kafane, a sada vlasnika odgajivačnice pasa, čije je tijelo pronađeno prije dva dana.

Sin ubijenog Zorana, kaže da se 5. marta obratio policiji nakon što je pronašao tijelo oca u njegovoj kući na podu spavaće sobe, a pored njega bio je i pas rase “doberman”. U sobi su se vidjeli tragovi krvi i povrede na prstima ruke pokojnika.

Prema riječima sina, Zoran je živio sam u kući i nije viđen prethodna četiri dana. Takođe je prijavio da se u dvorištu i ispred kuće ne nalazi automobil koji je koristio njegov otac.

U dnevnoj sobi primećena je premetačina, a na rukama su bile uočljive povrede i nagriženi prsti, za koje se pretpostavlja da ih je najverovatnije nanio pas. Takođe, pronađena je i bejzbol palica s tragovima crvene boje nalik na krv.

Policija uhapšenog V.S. sumnjiči da je u noći između 3. i 4. marta, lišio života muškarca starog 67 godina u njegovoj kući u Rumi, da je nakon toga, uzeo njegov automobil i dao ga četrdesettrogodišnjem muškarcu na području Sremskih Karlovaca, protiv kojeg će biti podneta krivična prijava za krivično delo prikrivanje.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.