Sin i kćerka ubijene nijemi od bola, komšije van sebe: Mortus pijan izbo suprugu

Dragan S. (61) ubio je u petak uveče svoju suprugu Dušanku S. (55) u kući gdje su živjeli kao podstanari u selu Repince kod Vladičinog Hana.

Čitav komšiluk je u šoku jer su za Dušku imaju samo riječi hvale, ali, kako tvrde, ni o Draganu ne mogu da kažu ništa loše.

– Oni godinama žive tu kao podstanari doselili su se iz sela Jastrebac. Djeca su im divna, sin završio fakultet, oženio se i ne živi ovdje. Kćerka je divna, radi i ona je tu sa djetetom kod njih živjela. Ja i Dušanka smo išle zajedno na posao svakog jutra. Ne mogu da vjerujem šta se desilo – priča jedna od komšinica.

“Roditelji su bili u procesu razvoda”

U dvorištu kuće gdje su supružnici živjeli, još uvijek se vide tragovi koje je ostavila uviđajna ekipa za sobom. Sin i kćerka nastradale ne žele da govore i da detalje iznose u javnost, jer ni sami ne znaju mnogo. Kćerka je sa djetetom bila u gradu i kada je došla kući i zatekla majku u lokvi krvi.

Pozvala je policiju i hitnu pomoć, koji su brzo stigli, ali ženi nije bilo spasa. Sin kaže da je tijelo poslato na obdukciju i da od toga zavisi vrijeme sahrane.

– Roditelji su bili u procesu razvoda. Mislim da je sve bilo skoro gotovo, ostalo je još da to bude pravosnažno. Živjeli smo skromno i normalno nekada. Vjerujte u šoku smo, pod stresom i u velikoj smo i neopisivoj žalosti zbog svega – dodaje sin ubijene.

“Nisam ni slutila da će to biti posljednji susret”

Ubistvo se desilo u kući kada je Dragan S. u veoma alkoholisanom stanju sa više uboda nožem u vrat usmrtio svoju suprugu.

Čitava okućnica i dom ostavlja utisak da je žena veoma predano brinula o kući.

– Divna je bila Dušanka, juče sam je srela na ulici, kad sam se vraćala sa pijace. Popričale smo malo. Nisam ni slutila da će to biti posljednji susret – kaže jedna od komšinica.

Prema podacima iz policije, ranije nije bilo prijava nasilja iz ove porodice ali se u gradu priča da je Dragan S. volio da pije i da se opija, te da ga je bivši zet prijavio za nasilje u kući i to prije nekoliko godina.

Dragan S. je nekada radio u fabrici “Fopa” koja je u u tranziciji propala, a Dušanka je bila zaposlena kao čistačica u Domu zdravlja u Vladičinom Hanu.

Prema navodima iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, Dragan S. je pronađen na mjestu izvršenja ubistva, odmah je uhapšen i određeno mu je zadržavanje. Protiv njega će policija podnijeti krivičnu prijavu zbog krivičnog djela ubistva i biće priveden u Više javno tužilaštvo radi saslušanja.

Za sada, ni porodica, ali ni policija, ni tužilaštvo ne mogu da kažu šta je bio motiv ubistva.

Očekuje se da se o tome više sazna nakon saslušanja Dragana S.

On je, prema saznanjima iz policije, u petak uveče prilikom hapšenja bio u “veoma alkoholisanom stanju”, piše Blic.

Ostavite komentar: