Sijevali noževi! Sukob momka i ljubavnika u stanu djevojke, jedan uboden pored srca

„Do svega ovoga nije trebalo da dođe. Ne znam zašto me je udario i psovao mi “majku cigansku”. Bio sam rezigniran time, a i uplašio sam se za svoje zdravlje jer sam prije pet godina poslije pada sa skele imao prelom lobanje.

Nakon što sam vidio da sam ga ubo, već sam se udaljio, nije tačno da sam ga šutirao poslije toga. Javno se izvinjavam zbog svega”.

Ovim riječima pred Višim sudom u Nišu branio se Ivica Mikić (33), koji je optužen da je 24. februara ove godine, poslije svađe i tuče pokušao da ubije Nenada Mitrovića (38) iz Beograda, nanijevši mu tri posjekotine na ruci i jedan ubod u grudi, pored srca.

Incident se desio u stanu Aleksandre P. L. (43) u Ulici Radnih brigada u Nišu sa kojom je Mitrović živio, a koja se povremeno viđala i sa Mikićem.

“Prethodne noći nisam spavao, pio sam od četiri do 16 časova popodne. Sa drugom M. M. nastavio sam da pijem u kladionici i na putu do Aleksandre sa kojom sa se zabavljao osam mjeseci. Ona mi se žalila na probleme sa Nenadom, ja sam joj rekao da ga ne prijavljuje policiji jer će ići u zatvor. Ona mi je pričala da je ta veza završena i da jedva čeka da ga izbaci iz stana. Nebrojeno puta mi je rekla da bi željela da Nenad dobije batine, ali sam joj rekao da mi je dosta zatvora, da mi ne pada to na pamet i da ima ljudi koji to rade za novac. Toga dana sam došao kod Aleksandre sa najboljom namjerom, samo da mu dam novac za kartu za Beograd, jer ona nije imala budući da joj je sve uzeo”, pravdao se Mikić.

Kada je stigao u stan, tu je bila i Aleksandrina devetogodišnja kćerka, kada je zakucao na vrata sobe u kojoj je bio Nenad.

“Želio sam samo da porazgovaramo, nakon čega je on izašao, počeo da mi psuje majku i da me udara. Tada sam izvadio nož iz torbice, koju sam ostavio na stolici čim sam ušao. Nož nosim jer radim kao građevinac pa mi je potreban prilikom obroka da isiječem salamu, i nalazio se u džepu torbice. Zamahivao sam sa strane nožem, ne da ga povrijedim već da ga odvratim od napada. Ne znam kako je došlo do uboda, možda sam mu, kada je krenuo na mene nanio ubodnu ranu. Nisam mogao da pobjegnem jer su vrata bila iza njega”, naveo je Mikić u svojoj odbrani.

Nenad Mitrović je pak izjavio da je sve što je ispričao Mikić – “čista laž”.

“Sve je slagao. Niko ga nije zvao da dođe. Zvao je 50 puta Aleksandru, a ona mu je rekla da ne dolazi. Ušao je kao kauboj u stan i došao do vrata sobe u kojoj sam ležao. Lupao je i vikao “Ajde, pali za Beograd”. Njegov drug mi se predstavio kao policijski inspektor i pitao me zašto nemam prijavu prebivališta. Došlo je do svađe u kojoj sam ga udario tri, četiri puta. Da je muško, tukao bi se rukama, ali on je uzeo nož. Aleksandra je stala između nas. On je skakao iza nje i zamahivao. Da sam vidio nož, snašao bih se, ali nisam. Ubode u ruku nisam osjetio od adrenalina, tek kada me je ubo u grudi. Kada sam podigao majicu vidio sam krv kako lipti iz grudi. Pao sam na zemlju. Kada sam vidio da sam uboden, pitao sam ga: “Šta si to uradio?”. On je nastavio da me šutira psuje “Pi… jedna beogradska”. Trčao sam do KC Niš, jedva sam stigao i onsevijestio se, morali su morfijum da mi daju”, ispričao je Mitrović. On je rekao da ga je Aleksandra varala sa Mikićem ali da nisu bili u emotivnoj vezi.

Nenad Mitrović sam otrčao do KC Niš iako je imao ranu pored srca, piše Blic.

Ostavite komentar: