Šibenčani uplašeni nakon potresa: Iznenadilo me, nisam mogao sebi od šoka doći

Znači, kratko je trajalo, sekunda, imao sam osjećaj da je ušao na vrata i izašao na prozor, rekao je nakon jutrošnjeg zemljotresa Ivan Škokić iz Primorskog Doca koji se zatekao u Vrpolju.

“Da je trajalo duže, možda bi bilo i štete. Ali, ovo je stabilno područje i gradnja kuća je stabilna, sve je na kamenu”, priča on nakon što je minut prije šest časova šibensko područje pogodio jak zemljotres.

On je po struci građevinar, a u kući na krevetu je bio kad je kako kaže samo grunilo kao detonacija.

“Nije bilo tutnjave. Supruga je skočila iz kreveta, a ja govorim, a šta ste se ustali”, rekao je Ivan za portal 24sata.hr.

“Potres nas je zatekao u dućanu, nije bilo ugodno, popadao je dio robe s polica. Ali nije dugo trajalo”, kaže prodavačica u trgovini u Vrpolju ispred koje je glavna tema bio upravo potres.

Buđenje opusuju kao prilično vatreno.

“Prepali smo se svi. Ali to je toliko kratko trajalo, toliko kratko da se nismo uspjeli ni snaći. Dok nam je mozak pojmio da je riječ o potresu već je bilo gotovo”, kaže prodavačica dodajući kako je njima na skladištu tek napukla jedna ploča na krovu.

“Ma to su stare ploče, tanke, pa nije ni čudno. Ali ko zna, da je duže trajalo, možda bi bilo i veće štete od toga”, kaže i dodaje kako nije čula da neko ima značajnije štete na kućama.

Pričaju kako su se urušili neki suhozidi i spominju tek kamen koji se odlomio uz put razbivši automobil muškarcu koji je išao na posao.

“Bilo je magle i vlažno, polako sam vozio, a onda se s brda odvalio kamen, pola metra od auta. Iznenadilo me, nisam mogao sebi od šoka doći. Kočio sam polako, razbilo mi je ovo”, kazao je Šimun Abramović.

Ostavite komentar: