Severina optužila patrijarha Porfirija: Dopustio da se kršteno dijete opet krsti u pravoslavnoj crkvi

Nakon što se u medijima već nekoliko dana priča o neprimjerenim porukama koje je pjevačica Severina Vučković slala patrijarhu srpskom Porfiriju, ona je u intervjuu za H-Alter progovorila i o tom pitanju.
U intervjuu je optužila bivšeg partnera i oca svoga djeteta da ju je godinama psihički zlostavljao i nabrojala sudije, liječnike, službenike Centra za socijalni rad i moćnike koji su, kako navodi, s Milanom Popovićem u Zagrebu sistemski radili na tome da joj se trajno oduzme dijete, a tvrdi da je jedan od njih je i patrijarh Porfirije.
“Tu je i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve, slavni Porfirije, Milanov prijatelj koji mi navodno nešto oprašta, a oprost od njega ne tražim. Neka se on radije pokaje za svoje grijehe i pomoli za spas svoje duše. Trebaće mu. Porfirije je, kao dobar Milanov prijatelj, dopustio da se dijete kršteno u katoličkoj crkvi ponovno krsti u pravoslavnoj bez saglasnosti majke. Toga nema nigdje”, rekla je Severina za H-Alter.org .
Proteklih nekoliko dana u javnost su procurile priče da je Severina patrijarhu slala preteće poruke. Sekretar Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Bogoljub Ostojić potvrdio je da je Severina vrijeđala patrijarha, ali da nije tačno da ju je on prijavio DORH-u, odnosno hrvatskom tužilaštvu.

Ostavite komentar: