Šetnja “Besmrtni puk” postaje državna manifestacija

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o planovima kada je riječ o saradnji dvije zemlje u oblasti boračkih pitanja.

Ministar Đorđević predočio je ambasadoru Čepurinu da će resorno ministarstvo u saradnji sa Gradom Beogradom organizovati “Besmrtni puk”, šetnju u čast Dana pobjede koja će biti uvrštena u državne događaje i koja će se obilježavati svake godine istog datuma.

On je naveo i da će u šetnju biti pozvani svi građani, kao i Udruženja boraca i veterana i sa srpske i ruske strane, istakavši da će i drugi gradovi u Srbiji, koji budu imali želju da tog datuma organizuju šetnju pod nazivom ,,Besmrtni puk”, imati podršku Ministarstva za rad, zapošlkavanje, boračka i socijalna pitanja, navedeno je u saopštenju, a prenose Novosti.rs.

Ambasador Čepurin zahvalio je ministru Đorđeviću na zalaganju i nastojanju da se šetnja “Besmrtni puk” uvrsti u državni događaj i poručio da je Dan pobjede za Rusiju praznik opštenacionalnog ponosa kada se čuva pamćenje na hrabrost vojnika koji su živote dali za živote drugih.

 

Ostavite komentar: