Sestra ranjenog Srbina pitala Vučića: Da li ćemo sahranjivati braću kao 1999. VIDEO

“Da li ćemo sahranjivati braću kao 1999.” pitala je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sestra Srećka Sofronijevića koji je danas ranjen u akciji ROSU i KPS.

“Da li će država stati iza nas ili ćemo sami braniti. Hoćemo li doći u situaciju da nemamo lijekove, platimo osnovne stvari. Sve su nam ukinuli”, rekla je ona, prenosi “Telegraf.rs“.
Srbi su na sastanku od predsjednika Srbije zatražili da ih zaštiti, njihovu djecu i njih, koji kažu da žele da ostanu da žive na KiM.
Predsjednik Srpske liste Goran Rakić poručio je danas predsjedniku Srbije da će srpski narod na Kosovu i Metohiji, ukoliko se nešto slično poput ovoga danas dogodi, pružiti otpor i braniće se svim sredstvima.
“Ukoliko se sljedeći put desi nešto ovako, imaće opšti otpor. Ma šta to značilo i kako god to shvatili, ali branićemo se svim raspoloživim sredstvima”, rekao je Rakić, i na te riječi dobio aplauz prisutnih Srba.

Rakić je dodao i da nikako ne može da razumije da neko puca na goloruki narod.
“Sljedeći put ako se desi, neće na ovome ostati, branićemo se svim sredstvima. Ne znam da li ćemo se odbraniti, ali ćemo se braniti”, rekao je Rakić, na šta su okupljeni povikali da neće ni biti sljedećeg puta, jer će Srbi sami reagovati i braniti se.
Na to se nadovezala jedna mještanka sa KiM, koja je rekla Vuciću da je obećao da će poslati vojsku na KiM da brani građane, ako jedan metak bude ispaljen.
“Mi nemamo čime… Pucali su na nas, bacali suzavac, morate da nas odbranite. Mi nemamo kako da se odbranimo”, rekla je ona, dok je predsjednik Srbije slušao svjedočenja Srba.

Ostavite komentar: