Sestra priznala ubistvo Jasmine Dominić

Tijelo Jasmine Dominić pronađeno je u zamrzivaču, posljednji put viđena je 2000. godine.

Smiljana Srnec (45) slomila se u tokom policijskog ispitivanja i istražiteljima priznala kako je i kada ubila svoju sestru Jasminu Dominić, saznaje Telegram iz dobro obavještenih izvora upućenih u ovaj slučaj. Još se, međutim, čeka ispitivanje u prisutnosti advokata koje bi onda moglo biti korišćeno kao službeni dokaz.

Tužilaštvo je u međuvremenu odobrilo policiji da joj produži pritvor, kako bi mogla biti okončana i obdukcija tijela. Na taj način biće i službeno potvrđeno kako je Jasmina Dominić ubijena, ali neslužbene informacije govore da ju je sestra jednostavno zatukla.

TIJELO SU OTKRILI ČLANOVI PORODICE

Tijelo Jasmine Dominić koja je nestala još 2000. godine, pronađeno je u subotu u zamrzivaču u porodičnoj kući u mjestu Palovec. Pronašli su gačlanovi porodice Srnec koji su preuređivali dio prostora u kući.

U tom trenutku Smiljana Srnec nije bila u kući pa su članovi porodice prišli zamrzivaču u kojem je, inače, godinama uredno bila spremana hrana. Međutim, nikada niko nije dublje zavirio u škrinju, pa je tijelo Jasmine Dominić u njoj bilo svo ovo vrijeme skriveno.

GODINAMA VARALA CIJELU PORODICU?

Smiljana Srnec navodno je uspješno zavaravala cijelu porodicu i prijatelje govoreći kako njena sestra nije nestala, već je odselila iz Hrvatske. Uvjeravala ih je kako je preko jedne prijeteljice dobila informacije da je Jasmina otišla u Francusku, te kako je pronašla posao na jednom brodu.

U evidenciji nestalih osoba stoji da je Jasmina Dominić nestala tokom avgusta 2000. godine. Kao mjesto nestanka navodi se Zagreb, a pod okolnostima nestanka navedeno je da je napustila fakultet i studentski posao u Zagrebu. Jasmina je, inače, u septembru te 2000. godine trebala napuniti 23 godine.

 

Izvor:(Telegram.hr)

 Ostavite komentar: