Šešelj izjavio: NATO se igra sa vatrom, Rusija danas nije ono što je bila prije

Jačanjem neprijateljske politike prema Rusiji, NATO izaziva pojavu otvorene konfrontacije i igra se vatrom, rekao je za RIA Novosti lider SRS Vojislav Šešelj.

U ponedjeljak je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov najavio odmazde Rusije zbog protjerivanja diplomata iz zemalja NATO pakta. Osim što je obustavljen rad vojne misije NATO pakta za vezu u Moskvi, biro za informacije Alijanse takođe mora da prekine rad. Stalna misija Rusije pri NATO paktu takođe obustavlja rad od 1. novembra ili nešto kasnije. Za kontakte sa Rusijom, Alijansa bi sada trebalo da kontaktira ruskog ambasadora u Belgiji.
“NATO je zaoštrio svoju neprijateljsku politiku prema Rusiji, to je sve očiglednije i približava se opasnoj liniji otvorene konfrontacije. Ali NATO se igra vatrom, Rusija danas nije ono što je bila prije 25 godina, sve igre sa njom su isključene. Rusija je oduvijek bila velika i jaka i znala je da brani svoje interese. NATO je spreman da preuzme veliki rizik, izazove velike sukobe sa nepredvidivim posledicama i to će im se vratiti. To više nije moguće”, izjavio je Vojislav Šešelj.

Ostavite komentar: