“Samo se zezali”: Maloljetnici koji su se iživljavali nad komšijom izgleda će proći nekažnjeno

15.12.2020. | 13:27

Snimak sa društvenih merža na kome se vidi kako trojica maloljetnika fizički i psihički zlostavljaju starijeg mladića u zatvorenom prostoru u selu Pečenjevce kod Leskovca, najvjerovatnije će proći bez kazne, jer onaj koji je trpio zlostavljanje ne želi da se pridruži krivičnoj prijavi, pokazuju prve nezvanične izjave nadležnih.

Krivičnu prijavu policiji podnio je direktor Centra za socijalni rad Leskovac Predrag Momčilović prije dva dana protiv trojice maloljetnika kada je taj snimak objavljen u medijima, a zbog sumnje da su oni zlostavljali mladića M. F. (31) iz Pečenjvca, navodi Jugmedia.rs.

Leskovačka policija je odmah reagovala po prijemu Momčilovićeve krivične prijave, odnosno, po nalogu Višeg tužilaštva u Leskovcu i jedino što je rečeno jeste da je slučaj predat tom tužilaštvu.

“Naš tim je bio na licu mjesta i obavio razgovor sa maloljetnicima i sa mladićem. Iz razgovora je primjećeno da je on samo tihi momak, koji se druži sa svojim komšijama”, kaže za juGmediu Momčilović.

Socijalnim radnicima su i nasilnici i žrtva rekli da su se “samo zezali”.

Trojica maloljetnika iživljavali su se nad mladićem, sve to snimili mobilnim telefonom i okačili na Fejsbuk.

Na snimku se vidi kako trojica mladića mučki udaraju svog komšiju, vrijeđaju ga, a u jednom trenutku mu nogom pritiskaju vrat nakon čega on počinje da se guši i na kraju mu naređuju da izađe iz kuće.