“Sama je htjela da ide kući, smijala se”: Doktorka koja je uradila abortus preminuloj ženi

Dr Milica Vukadinović iz privatne ordinacije u Leskovcu u kojoj je 23. februara obavljen abortus 32- godišnjoj Dušici Trajković, a koja je iste večeri preminula, rekla je da obdukcioni nalaz nije stigao, te da bez njega ne može da komentariše slučaj, ali je ispričala kako se žena osjećala nakon intervencije.

“Ne mogu da imam komentar jer nemam papir. Paušalno da izjavljujem nešto, to meni obrazovanje i status ne dozvoljavaju”, izjavila je za Telegraf. Dalje je rekla i da joj je žao zbog nesreće, odgovarajući samo na izjave udovca preminule žene, koje su se pojavile u medijma.
“Žena se dobro osjećala i sama je htjela da ide kući. Mi procjenjujemo, to je već stvar procjene. Ona je pričala, smijala se”, kazala je o navodima da na klinici nije provela dva sata, kako je suprug izjavljivao da je u otpusnoj listi bilo napisano. Takođe, odgovorila je na izjavu da nisu obavljene sve analize, navodeći da je jedino potrebno određivanje krvne grupe, te da je to dokument koji je pacijentkinja bila donijela sa sobom.
Podsjećanja radi, mlada žena umrla je iste večeri poslije kiretaže. Iste večeri je, kako je izjavio njen stariji brat za medije, reanimirana u bolnici, ali bez uspjeha. Prethodno je, kako je on naveo, došla kući uz pomoć supruga, zanoseći se, da bi u jednom momentu izgubila i svijest. Drugog puta, kada je pala, naveo je, kontaktirali su Hitnu pomoć koja ju je poplavelu odvezla u bolnicu. Tamo su saznali da nije preživjela.

Ostavite komentar: