S kovčegom na leđima do zgrade Vlade Hrvatske

Josip Juretić iz Buzina jutros je stavio kovčeg na leđa i uputio se prema zgradi Vlade Hrvatske. Kaže kako je cilj tog poduhvata pokazati “da ova država više ne postoji, i da je kovčeg koji nosi simbol toga”.

“Danas smo gore jer je došla zloglasna presuda Evropske unije za RBA zadruge koje su poslovale ilegalno u Hrvatskoj, bez ikakve kontrole HNB-a, gospodin Vujčić je ocijenjen od Evropske unije kao najbankar godine, pa zapravo kad se pogledamo, ja ne znam gdje je ova država, to je država na papiru, a mi građani smo ovce od koje će se namirivati lopovluk i mafija.

Struja ide gore, plin, sad će i komunalije, čistoća, plate idu vjerovatno i dole, stalno govore o većem životnom standardu, ja ga ne vidim, kao mlad čovjek isto razmišljam, kao i mnogi drugi o odlasku u inostranstvo, zapravo otići trajno u inostranstvo jer ovdje ne vidim svoju budućnost, ni budućnost bilo kojeg mladog čovjeka”, izjavio je tokom svog puta za 24 sata.

Kada je došao do središta grada zaustavila ga je policija. Otišao je na razgovor u I. policijsku postaju na Trgu J.J. Strossmayera 3.

“Policija me pitala zašto sam se uopšte odlučio na ovakav čin, na koga sam ogorčen i s kojim ciljem dolazim na Markov trg”, rekao je nakon što je nakon nekog vremena napustio policijsku postaju i nastavio svoj put prema Trgu svetog Marka.

U pratnji policije stigao je pred zgradu Vlade s kovčegom na leđima. Dočekalo ga je još nekoliko policijskih djelatnika koji čuvaju zgradu Vlade. Nisu dopustili Josipu da unese kovčeg u zgradu, a u blizini ga je dočekala nekolicina njegovih istomišljenika.

Ispred zgrade Vlade iz kovčega je izvukao poster na kojem piše Avijatičari RH i na kojem su Andrej Plenković, Kolinda Grabar Kitarović, Damir Krstičević i Gordan Jandroković, a ispod je i natpis Domoljubna kartica s prikazom članske iskaznice HDZ-a.

 

Izvor:(n1info.com)

 

Ostavite komentar: