Rumunija, Grčka i Bugarska pišu Makronu i Merkelovoj zbog Srbije

Premijeri Rumunije, Bugarske i Grčke uputiće Angeli Merkel i Emanuelu Makronu zajedničko pismo podrške Srbiji na evropskom putu. To je večeras u Bukureštu novinarima prenio predsjednik Aleksandar Vučić, nakon sastanka balkanske četvorke.

Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Srbija i te tri zemlje, sve tri članice EU, tako tijesno sarađuju, a da iza susjeda Srbije stoji ogromna teritorija, sa velikim brojem stanovnika.

“Višegradska grupa je veća i značajnija od nas, ali ovo može da bude, kako je rekao Aleksis Cipras – B 4. Mi u grupi, zajedno, mnogo smo snažniji, nego pojedinačno i naš glas se daleko više i snažnije čuje. Mislim da to svi i te kako dobro razumiju”, rekao je Vučić.

Podsjetio je da se Rumunija bukvalno “tukla” i borila za Srbiju u Interpolu.

“Glasno su se borili za Srbiju i hvala im na tome”, podvukao je predsjednik i dodao da u Rumuniji postoji izreka da im neprijatelji u prošlosti jedino nisu bili Crno more i Srbija.

“Vjerujem da će u budućnosti, bar što se toga tiče, ostati isto”, podvukao je Vučić koji se večeras sastao sa rumunskom premijerkom.

Predsjednik Srbije danas je učestvovao na kvadrilaterali u Bukureštu sa premijerima Rumunije, Grčke i Bugarske.

Lideri četiri zemlje učesnice kvadrilaterale potpisali su Bukureštansku deklaraciju.

Izvor:(RTS)

 

Ostavite komentar: