Romeo i Julija iz crvene zone: Jovana i Miloš se zaljubili tokom borbe za živote zaraženih koronom

Jovana Blagojević (24) i Miloš Anđelković (24) iz Niša sreću su našli usred bola, patnje i smrti – u crvenoj zoni kovid bolnice.

Ovo dvoje mladih, između kojih je svega 28 dana razlike, jer Miloš je rođen 1. oktobra, a Jovana 29. te 1996. godine spazili su se u intezivnoj njezi u Kliničkom centru Niš.

Miloš je tri mjeseca prije izbijanja korone počeo rad kao medicinski tehničar u šoku, a Jovana je, na svoje prvo radno mjesto, došla početkom aprila. I odmah – intenzivna njega, crvena zona. “Dodijeljena” je Milošu, da je poduči, piše Kurir.

“Drugi dan sam počela da radim s Milošem. Sve što nisam znala, imala sam slobodu da ga pitam. Ako se malo spetljam, uvijek je tu da priskoči, pomogne, ispegla. Bio je oduševljen mojim radom”, priča Jovana i dodaje i da smrt i sve teške trenutke u crveno zoni lakše prebrodila zahvaljujući Milošu, koji je uvijek tu da je zaštiti.

Miloš dodaje da je Jovanu spazio čim je kročila u crvenu zonu.

“Malo pomalo, sjedeli smo napolju i pričali. A i jedna koleginica me ohrabrila, šalila se stalno na naš račun. I kad je Jovana jednom pozvala u crvenu zonu, snimim njen broj i krene dopisivanje. Već poslije nedjelju dana smo bili u vezi”, sjeća se Miloš kako je sve počelo na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš, gdje su već i zaposleni.

A sad je druga priča. Još ozbiljnija. Kao prekaljeni “ratnici” s koronom, prekomandovani su u novu kovid bolnicu u Kruševcu. Pa su okolnosti nametnule da i žive zajedno – u hotelu.

“Bukvalno smo po čitav dan zajedno. Jedino se na poslu ponekad odvojimo jer nismo na istim radnim mjestima, ali radimo iste dane. Pa kad imamo jedan slobodan odemo negdje. Nedavno smo bili u Vrnjačkoj Banji da na Mostu ljubavi zauvijek zaključamo našu ljubav”, priča Jovana. Okusili su u Kruševcu i sve “čari” zajedničkog života.

“Bar jedno 3-4 puta nedjeljno se posvađamo”, smije se Jovana. Ipak, kaže da još jedno drugom nisu dosadili i da se ne zna se ko kome više udovoljava i kupuje poklone – od slatkiša, do igračaka, jastučića, plišanih meda.

“Planiramo nekada da zajedno čuvamo francuskog buldoga, pa mi je poklonio jastučić i ćebence na kojima je taj pas”, priča Jovana, koja sa svojim Milošem mašta i o vjenčanju.

Do tada pred njima je još mnogo zajedničkih uspomena, poklona… Za početak – Dan zaljubljenih, koji će Romeo i Julija iz crvene zone, proslaviti u svom Nišu. Imaju dan i po slobodno. Jovanu već kopka kakvo iznenađenje Miloš sprema…

Ostavite komentar: