Roditelji brinu! Obustava nastave u školama zbog policije sa punom ratnom opremom

U svim školama na sjeveru Kosova i Metohije nastava se obustavlja zbog prisustva kosovske policije sa punom ratnom opremom.

Na sastanku direktora škola na sjeveru Kosova sa načelnikom Školske uprave donesena je odluka da se nastavlja obustavlja do povlačenja policije.

Sastanak je održan nakon mnogih poziva i poruka direktorima škola i razrednim starješinama od roditelja u kojima izražavaju zabrinutost i strah za bezbjednost djece s obzirom da se u neposrednoj blizini škola i na putu do njih nalaze policajci sa dugim cijevima i pod punom ratnom opremom, kao i transporteri na samim ulazima u škole, prenosi RTS.

Na sastanku je zaključeno da u svim školama na sjeveru Kosova zbog prusustva kosovske policije pod punom ratnom opremom, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbijedno izvode nastavu.

Roditelje će razredne starješine obavijestiti kada će se učenici ponovo vratiti u školske klupe.

Kosovska policija prije dva dana nasilno je upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrijebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spriječe da uđe u opštinske prostorije. Tom prilikom je povrijeđeno više od 10 Srba.

Savjet za nacionalnu bezbjednost Srbije odlučio je juče da Oružane snage Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti zbog brutalne primjene sile od /predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova/ Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Ostavite komentar: