Rodila sina u autu dok je išla u bolnicu: Vodenjak joj pukao na semaforu

Gospođa Jelena Vuković sinoć je oko 20:15 u automobilu, na putu za splitsku bolnicu, rodila zdravog dječaka, piše Dalmacijadanas.hr.

Jelena i Gordan Vuković krenuli su sinoć iz smjera Bajnica put splitske bolnice, no do nje nisu uspjeli stići na vrijeme jer je maleni htio što prije doći na svijet i upoznati mamu i tatu. Stigli su do nadvožnjaka na Sirobuji, a mali je dječak rođen na prednjem sjedalu vozila “nissan qashqai”, oko 20:15, pišu. Dječak je dobio ime Niko.

“Zahvalan sam hitnoj koja je došla dosta brzo, bilo mi je bitno da dođu za minut-dva, ali kako je to nemoguće, a mali se već smirio, mi smo ga pokrili, upalili grijanje, nije bilo toliko bitno više da budu brzi. Ali, ipak moram naglasiti da su stigli brzo. Imali smo sriću šta je porod bio dobar i stvarno nas je Bog čuva. Lako mi je sad o tome pričati kad je sve prošlo dobro, jer je moglo biti i komplikacija koje se znaju dogoditi”, rekao je sretni tata.

“Sad mi sve izgleda dosta lako, kad je sve prošlo. Ja sam već na prvom porodu gledao i fizioterapeut sam po struci pa mi je i to malo pomoglo. Ona je zapravo veći heroj negoli sam ja jer je ona maloga uhvatila sa svoje dvije ruke da ne padne na pod. Njoj je puka vodenjak prije semafora koji vodi za Stobreč i ona viče: ‘Vodenjak mi je pukao, vodenjak mi je pukao!’ ‘Ajme meni’, promislio sam. Išao sam provjeriti je li mali izašao, kažem joj. ‘Nije još’, i nakon tri sekunde on je već izašao. Ja ga hvatam desnom rukom, ona ga je uhvatila s obje ruke i stavila ga na prsa”, dodaje Gordan.

Hitna je, kako je Vuković kazao, vrlo brzo došla, Jelenu su zajedno s i bebom prebacili na nosila. I ekipa iz hitne je bila jako zbunjena.

“Nisam se nadao da će tako brzo ići, termin joj je bio za 10 dana, a kako je prvo dijete rodila na dan termina, mislili smo da će i sad. Počeli su joj trudovi, čak se mislila treba li odmah krenuti. Ja sam je požurivao, a u putu su se intenzivirali trudovi, vodenjak joj je pukao, mali je izašao van, a ja sam samo razmišljao o tome da ne padne na pod. Sreća je što je ona bila totalno sabrana i uhvatila je svoje dijete sa dvije ruke”, ponovio je sretni otac.

Ostavite komentar: