Rekonstruisano dvostruko ubistvo u Crnoj Gori, jedan mladić izrešetan na pragu, drugog ubili u kući

Crnogorac Nemanja Prelević u subotu uveče je ubicama otvorio vrata svoje vikendice, a oni su u njega ispalili nekoliko hitaca, zatim su nastavili da pucaju u dvadesetogodišnjeg Danila Pekovića.

Egzekutori su ispalili oko 30 hitaca i pobjegli autom u kom ih je čekao vozač. Za njima se i dalje traga.

Ovako je rekonstruisan trenutak kada su u subotu uveče najmanje tri napadača došla u vikendicu u Veruši u Crnoj Gori koja je pripadala Preleviću. Kako piše crnogorski CdM, Podgoričani Prelević i Peković su u vikedicu na Veruši stigli najverovatnije po dogovoru sa, za sada, nepoznatim osobama.

Prema prvim rezultatima iz istrage, na mladiće su pucale najmanje tri osobe iz različitog oružja, saznaje ovaj portal. Na drugim crnogorskim portalima do sada su se provlačile nezvanične informacije da je riječ o dva napadača, prenosi Blic.

Zbog ovog zločina je, kako piše CdM, do sada već privedeno nekoliko osoba na saslušanje.

Nakon objavljivanja vijesti da su Prelević i Peković pronađeni mrtvi, pronijele su se informacije da su bili bliski kavačkom klanu i da njihova likvidacija vjerovatno ima veze sa ratom koji godinama bukti između škaljarske i kavačke grupe.

Porodica ubijenog Prelevića tvrdila je odmah nakon pojaviljavanje tih informacija da Nemanja nije bio član nikakve kriminalne grupe te da je na Verušu došao sa Danilom Pekovićem, kako bi odmorili.

Sa njim su se, kažu, čuli u subotu tokom dana, ali već oko 20 i 45 više nije bio na mreži.

Kako se nije javljao u nedjelju, njegova supruga Aleksandra pozvala je komšiju sa sela da provjeri da li je sa Nemanjom sve u redu i da li je njegov automobil ispred kuće, a samo nekoliko minuta kasnije isti komšija joj je uzvratio poziv rekavši da je ubijen, kao i njegov prijatelj.

Viši državni tužilac Zoran Vučinić kazao je za TV Vijesti da ne može potvrditi saznanja novinara – da su stradali navodno bili bliski kavačkom kriminalnom klanu.

Crnogorska Pobjeda piše da su istražitelji prikupili operativna saznanja o organizatorima i članovima grupe koja je obavila likvidaciju.

Tragovi koje su prikupili iststražitelji nesumnjivo potvrđuju da su dvojica egzekutora imala i vozača. Inspektori će na osnovu telefonske komunikacije pokušati da utvrde ko je sve znao da su Peković i Prelević u vikendici i da li se na osnovu analize listinga može otkriti ko su bili egzekutori.

Inspektori čekaju i obdukcioni nalaz koji će biti ključni u rasvjetljavanju zločina i vještačenja izuzetih tragova.

Peković je 2019. godine bio uhapšen i sporoveden u istražni zatvor, nakon što je policija kod njega, tokom kontrole u „City kvartu“, pronašla pištolj sa metkom u cijevi.

Takođe, pripadnici podgoričke policije hapsili su i Nemanju Prelevića, 2016. godine, zbog sumnje da je posjedovao tri pištolja bez dozvole i da je ugrozio sigurnost radnice.

Prelević se, piše Pobjeda, sudeći prema evidencijama bezbjednosnih službi, bavio prodajom narkotika, a njegov osam godina mlađi prijatelj ga je čuvao. Izvori bliski istrazi navode da mladom Pekoviću ovo nije bio prvi angažman tjelohranitelja, već je i ranije bio u pratnji nekih bezbjednosno interesantnih osoba, prenosi SrpskaInfo.

 

 

Ostavite komentar: