Reakcije iz Crne Gore: Likvidacija Srba kod Banjske rezultat nečijeg dogovora

25.09.2023. | 14:49

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” saopštila je da sve upućuje na to da je najnoviji oružani sukob i likvidacija Srba na sjeveru Kosova i Metohije bila rezultat nečijeg dogovora, te da teror premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija mora prestati.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” navodi da tome svjedoči i organizovana akcija dezinformisanja koju sprovode mediji iz Prištine, želeći da na sve načine dešavanja u manastiru Banjska prikažu kao “svojevrsnu agresiju Republike Srbije”.

“Ukoliko želimo mir na Kosovu i Metohiji, teror Aljbina Kurtija mora prestati. On se mora zaustaviti i zbog Srba i zbog Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji. Međunarodna zajednica ne smije više da toleriše i podržava Kurtijev prištinski režim”, navodi se u saopštenju.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore”, kao autenični politički predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori, čvrsto stoji uz svoje sunarodnike na Kosovu i Metohiji.

“Juče smo bili svjedoci jednog od najtežih dana za srpski narod u 21. vijeku. Kroz samo nekoliko časova na Kosovu i Metohiji ugašena su četiri života. Četiri porodice ostale su bez očeva, braće, stričeva, ujaka”, navode iz ove koalicije.

Iz ove koalicije izrazili su saučešće porodicama trojice ubijenih Srba, kao i porodici stradalog policajca albanske nacionalnosti.

Oznake: Banjska