Reakcija nakon napada na Srbe na KiM! Đurić: “Nigdje u Evropi civili nisu žrtve ovakvog terora”

Današnji oružani napad na povratničku porodicu Kostić u Vidanju kod Kline potvrda je da na Kosovu i Metohiji, na teritoriji pod kontrolom privremenih vlasti u Prištini, i dalje postoje snage koje bi silom da mijenjaju etničku sliku na terenu, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić.

“Nigdje u Evropi, osim na Kosovu i Metohiji, civili nisu žrtve ovakvog terora, i to samo zato što su druge nacije i vjere”, istakao je Đurić u pisanoj izjavi.

Đurić je ukazao da je ovaj napad potvrda i da politički ekstremisti i dalje računaju s nasiljem kao sredstvom za ostvarenje ciljeva.

On je naveo da su Zoran Kostić i njegova supruga pukom srećom prošli nepovrijeđeni, ali, da se ovako nešto više ne bi ponavljalo, međunarodna zajednica mora da počne da stvari naziva pravim imenom i oštrije reaguje na svaki akt nasilja sa odlikama terorizma.

Ministar za zajednice i povratak u Vladi privremenih institucija u Prištini Dalibor Jevtić objavio je na svom Tviter nalogu da su danas oko 13 časova u Vidanju kod Kline nepoznata lica pucala iz vozila na kuću povratnika Zorana Kostića.

U trenutku napada Zoran je sa suprugom bio u kući, na kapiji na ulazu sa ulice pronađene su čaure, a slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

Ostavite komentar: